Kahvila Olla hakee kiireetöntä tunnelmaa

0
Kahvila Ollan avajaiset ovat tulevana lauantaina. Viime metreillä yrittäjä Olla-Riitta Mäkelällä riitti tekemistä. Taija Lettinen pesi kahvilan ikkunoita.

Keskiviikkona yrittäjä Olla-Riitta Mäkelä maalasi ovenpieliä. Ympärillä hääri joukko, joka puunaili paikkoja kuntoon.

– Kahvila avataan lauantaina. Maalataan, siivotaan ja tehdään se, mitä ehditään. Jos jää kesken, niin laitetaan loput valmiiksi avajaisten jälkeen, toteaa Mäkelä.

Hän laskee, että pöytiin tulee istumapaikka noin 50:lle asiakkaalle.

– Olemme yrittäneet tehdä tilan mahdollisimman avoimeksi. On otettu ristikot pois ikkunoista ja purettu loosit.

Mäkelä haluaa tehdä Kahvila Ollasta paikan, jossa on kodikas, rauhallinen ja kiireetön tunnelma.

– Ei mitään hifistelyä, vaan rosoista, rentoa, konstailematonta ja maukasta.

Tarjolla tulee olemaan syötävää, joka on tehty hyvin pitkälle paikallisista ja lähituottajien aineksista, kuten Paijan jauhoista, Kolatun juustoista ja metsän antimista. Tarjolla on muun muassa juureen leivottua leipää, porkkanapiirakkaa ja voileipiä. On luomua ja ketovaihtoehtoa. Suvella on luvassa alkoholittomia oluita ja viinejä.

Kesällä töissä on kahdeksan hengen remmi, jotka kaikki tekevät kaikkea. Esimerkiksi keittävät kahvia, tarjoilevat, valmistavat aamiaista hotellin asukkaille ja ottavat vastaan heidät.

Hotellin vastaanotto on kahvilassa.

– Hotelli edellä mennään. Hotellin asukkailla pitää olla rauha huoneissaan. Siksi ravintolasalissa ja kahvilassa ei voi olla musiikkia eikä ravintolaelämää yömyöhään, selvittää Mäkelä, joka on myös Hotelli Ollan yrittäjä Olli Raitasen omistamassa kiinteistössä.

Olla-Riitta Mäkelä on hoitanut hotellia jo tämän talven.

Salin puoli toimii tilausravintolana. Joitakin juhlia on jo tulossa, esimerkiksi valmistujaiset.

Salia, kuten kahvilaa aiotaan käyttää myös teatterikappaleiden harjoittelemiseen ja esittämiseen. Toimintakeskuksen ilmaisutaidon ryhmä tulee 20.5. esittämään itse kirjoittamansa satunäytelmän Prinsessa Viktorian seikkailu.

– Minusta tällaiset esitykset ja hyvinvointitapahtumat sopivat tänne vallan mainiosti. Syksyllä on luvassa ravintolateatteria. Marraskuussa esitetään lukuteatterina ukrainalainen näytelmä.

Olla on pitkäkaulainen pyöreä astia, joka on tehty savesta. Sitä on käytetty veden säilyttämiseen.