Keilahallilla ratkottiin Someron mestaruudet ja käytiin erikoiskilpailu

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallin radoilla hyvin viihtyvä ja usein myös kovia tuloksia tekevä loimaalainen Jaakko Rantala kävi hakemassa kilpailukauden toisen erikoiskilpailun voittonsa Somerolta.

Nykyään salolaista Five Star Bowlingia edustava Rantala voitti marraskuussa Somerolla käydyn OP Lounaismaa -turnauksen finaalin ja maaliskuussa keilatussa Valtin Somerolainen -kisan loppukilpailussa hän oli neljäs.

Keilahallissa vietiin nyt päätökseen kaksi kuukautta kestänyt vuoden 2022 Säästöpankkiturnaus, jonka karsintakierroksilla oli mukana lähes kahdeksankymmentä heittäjää.

Rantala aloitti kuuden heittosarjan finaalin omaan tasoonsa nähden kohtuullisella 226 pisteen sarjalla, mutta todellisen huippuvireen hän löysi toisessa sarjassa. Siihen summautui 279 pistettä ja kun neljän viimeisen sarjan heikoinkin pistekertymä oli 249, ilman tasoitushyvityksiä heittänyt FSB:n mies kuittasi ykköspalkinnon nimiinsä kovalla, 1536 pisteen yhteistuloksella.

Toinen mestariluokan keilaaja, Turun Palloseuraa edustava Samu Valaranta , takoi myös hyvän yhteistuloksen (1438), mutta joutui silti taipumaan loimaalaiselle lähes sadan pinnan marginaalilla. Kummankin kärkiheittäjän kaatoprosentti oli seitsemänkymmenen tuntumassa.

Tiukka kisa kolmossijasta

Kolmossijasta kehkeytyi jännittävä kamppailu Someron Keilaajien Immo Pulkkisen ja Rkm-Forssaa edustavan Jesse Salmisen välille. Pulkkinen oli tiukassa pistetaistelussa lopulta parempi yhteispistein 1376–1375.

Somerolainen teki toiseen sarjaansa komeat 256 pinnaa ja karsintakierrosten kärkiheittäjä Salminen vastasi siihen kolmannen sarjansa 255:llä. Nelos- ja viitossarjoihin kaksikko nakutteli tismalleen samat pistelukemat, joten kolmossijan kohtalo jäi viimeiseen sarjaan.

Siihen Pulkkinen kirjautti tuloksen 205 ja kun kaksi pistettä perässä ollut Salminen sai kasaan 206 pinnaa, Someron tämän hetken ykköskeilaaja nappasi tämän erikoiskilpailun kolmossijan nimiinsä.

– Oli ihan hyvä kilpailu, ei tullut pahempaa notkahdusta missään vaiheessa. Sijoitukseenkin pitää olla tyytyväinen, sillä kärkikaksikon tahtiin ei ollut tänään mitään mahdollisuuksia, suoritustasoaan ja -varmuuttaan koko ajan paremmaksi hionut Pulkkinen jutteli kilpailun jälkeen.

Valtin Somerolaisen loppukilpailussa Pulkkinen oli kuudes, sitä edeltäneen Erikoisteippi Open -kisan finaalissa viides ja OP Lounaismaa -turnauksessa niin ikään viides.

Pulkkiselle myös Someron mestaruus

Vuoden 2022 keilailun Someron mestaruuskilpailu käytiin Säästöpankkiturnauksen yhteydessä. Pulkkinen valtasi mestarin tittelin yhtä vaille sadan pisteen erolla (1442-1343) toiseksi sijoittuneeseen Olli Lehtiseen . Someron mestaruuspronssin ansaitsi tänä vuonna Timo Härmä ja Risto Nikkanen oli paikallismittelön neljäs.

Forssan Keilailuliitto järjesti toiminta-alueellaan kevään aikana Hallien kierros -kilpailun. Someron, Forssan ja Loimaan keilahalleissa käytyjen alkukilpailujen parhaat selvittivät tiensä Loimaalla viime viikolla heitettyyn loppukilpailuun.

SP-turnauksen hallitsija Jaakko Rantala vei nimiinsä myös Hallien kierroksen finaalin ennen Samu Valarantaa. Immo Pulkkinen oli parhaana somerolaiskeilaajana seitsemäs.

Keilakilpailujen tuloksia/Someron keilahalli:

Säästöpankkiturnaus: 1) Jaakko Rantala FSB 1536 (ei tasoituspisteitä), 2) Samu Valaranta TPS 1438 (0), 3) Immo Pulkkinen SomKe 1376 (54), 4) Jesse Salminen Rkm-Forssa 1375 (60), 5) Elmeri Tuominen Vee10 1321 (228)… 8) Tero Mäkilä SomKe 1190 (12). (Karsintakilpailussa 77 osanottajaa).

Someron mestaruuskilpailu 2022: 1) Immo Pulkkinen 1442 (48 tasoituspistettä), 2) Olli Lehtinen 1343 (90), 3) Timo Härmä 1316 (162), 4) Risto Nikkanen 1303 (84), 5) Timo Toivonen 1297 (60), 6) Matti Lehtinen 1268 (156), 7) Harri Paikkari 1254 (114), 8) Kari Kulta 1233 (132), 9) Miika Lavikainen 1232 (84), 10) Torsti Hagelberg 1230 (186). (16 osanottajaa).