Kovaa peliä Harjavallassa

0
Voiman Frans Fonsell on noussut pallontavoittelutilanteessa omiin korkeuksiinsa. Seurakavereista tukea antamassa Markus Veikkola (12) ja Aimo Kurvinen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallonaiset kokivat kovia pelireissullaan Harjavallassa. Muutenkin kuin tuloksellisesti.
Kotijoukkue Harjavallan Pallo päihitti somerolaisvieraansa maalein 7–1 (5–1). Loppunumeroitakin enemmän voimalaisia jäivät pelin jälkeen harmittamaan kahden runkopelaajan loukkaantumiset.
Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä SoVon kapteeni Jasmin Rantanen tuli taklatuksi ja hänen pelinsä päättyi tuosta tilanteesta aiheutuneeseen polvivammaan. Samanlaisen kohtalon koki Emilia Salo heti toisen pelijakson alussa.
Molempien loukkaantuneiden vammat tarkistettiin paikalle kutsutun ensihoitohenkilöstön toimesta ja kumpikin pääsi joukkueen omalla kyydillä kotimatkalle. Vasta tarkemmissa tutkimuksissa selviää, kuinka vakavista vammoista lopultakin on kysymys.

”Joukkue rupesi varomaan”

Selvää oli, että kanssapelaajien ikävännäköiset loukkaantumiset vaikuttivat muidenkin SoVo-pelaajien otteisiin.
– Hieman joukkue rupesi varomaan kentällä, ettei enempää loukkaantumisia tulisi. Hyvää taistelua kuitenkin nähtiin ja mustelmia tuli useammalle pelaajalle, SoVon valmentaja Mika Kokkinen kertoi.
Vierasjoukkueen ainoaksi jäänyt maali syntyi pian HaPon 1-0 johto-osuman jälkeen, kun Maija Kemppainen laukoi pelin kuudennella minuutilla vapaapotkun verkkoon.
SoVon rivit olivat hieman harventuneet jo ennen reissuun lähtöä, niin että maalivahdin tontillekin piti hälyttää hätäapua. Sitä onneksi löytyi, kun Tammelan Ryskeen riveistä muutamille sovolaisille entuudestaan tuttu Tytti Nyrönen lähti ensimmäistä kertaa somerolaisjoukkueen avuksi.
SoVo on viimeistellyt neljässä ottelussa kahdeksan maalia, eli aivan kohtuullisen määrän. Omaan verkkoon pallo on uponnut jo 26 kertaa, mikä puolestaan on luvattoman suuri lukema. Puolustuspelin tilkitsemistä joukkue pääsee harjoittelemaan huomenna, kun Maskun Palloseura tulee vieraaksi Joensuun pallokentälle.

P17-joukkueelle toinen voitto

Voiman 17-vuotiaiden poikien joukkue on päässyt hyvään peli- ja tulosvauhtiin ikäluokkansa alueellisessa Kolmosessa. Somerolaisjoukkue otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun FC Kyrön Palloseura kaatui Joensuun pallokentällä maalein 4–1 (1–1).
Vieraat iskivät avausmaalin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, mutta kotijoukkueen kuittaus tuli seuraavalla minuutilla Akseli Hakamäen toimesta.
Tauon jälkeen SoVon hyökkäyspeli vapautui ja tulosta alkoi syntyä: Micky Enqvist viimeisteli Leevi Salon hienosta esityöstä 2–1 johto-osuman ja viisi minuuttia myöhemmin maalin edustalla kärkkynyt Hakamäki tuikkasi paluupallon verkkoon. Voiton sinetiksi Aimo Kurvinen ohjasi Hakamäen syötön verkon perukoille, kun peliä oli käymättä kymmenisen minuuttia.
Eilen SoVon pojilla on ollut vierasottelu kautensa kolmella selkeällä voitolla aloittaneen Salon Palloilijoiden kakkosjoukkueen kotikentällä.

Miehille tyly tappio Turussa

Voiman miesten joukkueen kausi Kutosessa käynnistyi murskavoitolla, mutta jo toisella kierroksella tahti vaihtui käänteiseksi: Turkulainen Torre Calcio pieksi somerolaisvieraansa tylyin 6–0 (2–0) lukemin.
Viime kaudella tutuiksi tulleet ongelmat iskukykyisen joukkueen kasaamisessa Turun vieraspeleihin näyttävät jatkuvan edelleen. Viisi kotiavauksen maalintekijää ja muutama muukin runkopelaaja joutui jättämään pyhäpelin väliin.
Toivoa sopii, että pakka täydentyy taas tulevan sunnuntain kotiotteluun. SoVo kohtaa silloin iltapäiväpelissä FC Kyrön Palloseuran, joka on aloittanut kautensa somerolaisten tavoin voiton ja tappion saldolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän