Someron kaupunginhallitus jakoi budjettiin varatun 5 000 euron kylärahan. Kylien toiminnan kehittämiseen myönnettiin avustuksia seitsemän kyläyhdistyksen tarpeisiin.

Somerniemi-Seura sai suurimman summan, 1 200 euroa. Se käytetään Oinasjärven yleisen uimarannan parantamiseen. Uimarannalle rakennetaan hirsinen grillikatos. Rannalla on jo pukukopit ja vessat.

Hirsjärven Pienviljelijäyhdistyksen saama avustussumma on 850 euroa. Yhdistys rakentaa tontilleen laavun talkoilla.

Lounais-Someron Kyläyhdistys sai myös 850 euroa. Yhdistys kohentaa Häntälässä kyläkeskuksen pihaa muun muassa istutuksin ja lipputangolla.

Kultelan kyläyhdistykselle myönnettiin 650 euron avustus. Tukirahat menevät Savipuiston varastorakennuksen katon kunnostukseen ja ulkokalusteisiin. Tukieuroja käytetään myös Härkätien loppiaistulitapahtumaan ja puistoalueen kehittämiseen houkuttelevammaksi.

Salkolan kyläyhdistyksen avustus on 650 euroa. Sillä uusitaan kylärannan varastorakennuksen kattoa ja kylän kaksi ilmoitustaulua.

Kaskiston kyläyhdistys saa 550 euroa. Yhdistys jatkaa kylätalon kunnostusta. Nyt on tarkoitus uusia salin valaistus ja katto.

Ollilan kyläyhdistyksen 250 euron avustus käytetään koulun kentän toiminnan kehittämiseen.