Liipola Lahden GP-kisassa: Hieno kisa, mutta hieman hidas rinki

0
Henri Liipola (kuva Kari Eerikäinen)

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Henri Liipolan vuoro oli Lahden Motonet GP-kisassa olla nyt kolmantena kotimaisen tasaisen moukarikaartin keskinäisten mittelöiden jatkuessa. Tällä kertaa voittajana oli Tuomas Seppänen, joka heitti viidennellään kauden parhaansa 73,64. Samalla kierroksella myös Aaron Kangas kiilasi kilpailua alussa johtaneen Liipolan ohi tuloksella 73,34. Hänestä Liipola jäi viimeisellä ja parhaallaan 73,26 vain kahdeksan sentin päähän. Sen lisäksi Liipola heitti kolmesti vajaan metrin päähän parhaastaan.
– Hieno kisa, mutta hieman hidas rinki, kommentoi Liipola Lahden heittopaikkaa.
Kevään kisoista tuttu senttipeli jatkui, sillä kärkikolmikko oli vain vajaan 40 sentin päässä toisistaan. Neljäs oli Viron Adam Paul Kelly tuloksella 71,71 ja viides Aleksi Jaakkola 70,98.
Viikonloppuna Henri Liipola matkusti Kreikan Haniaan, jossa sijoittui kuudenneksi tuloksella 70,80. Kilpailun voitti isäntämaan Hristos Frantzeskákis tuloksella 75,75.
– Fiilis oli hyvä, mutta tekniikan kanssa oli nyt ongelmia, viestitti Liipola, joka seuraavaksi heittää keskiviikkona Tampereen Motonet GP-kisassa.
Kilpailu on katsottavissa Ylen kanavilla Areenassa ja TV2:ssa kello 18:15.

Johanna Witka kauden parhaaseensa

Lahden naisten moukarikilpailussa Esan Johanna Witka heitti kauden parhaansa 56,47, jolla sijoittui kahdeksanneksi. Pari muutakin heittoa oli kohtuullisia.
– Pienestä oli kiinni, ettei tullut vieläkin parempia heittoja. Hyviä treenejä ja kisarutiinia, niin kesää kohti paranee, kertoi Witka tyytyväisenä.
Lahden kilpailun voitti Krista Tervo 68,85. Silja Kosonen ei ollut mukana.
Johanna Witka heitti heti seuraavana päivänä Tammelassa voittoon, mutta tulos jäi lukemiin 52,73.
– Nyt oli taas tekniikan kanssa ongelmia.

Johanna Witka