Lukion vetovoimaa lisätään urheiluvalmennuksella

0
Someron lukiossa voi suorittaa diplomeita, kuten draaman, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan. Arkistokuvassa on meneillään draamadiplomin suorittaminen.

Vuoden kokeilu käyntiin ensi syksynä

Opiskelijamäärän lisäämiseksi Someron lukiossa aloitetaan ensi syksynä urheiluvalmennus. Opiskelijan on mahdollisuus saada urheiluvalmennusta osana lukio-opintojaan 2–3 viikkotuntia.

Opinnot sisältävät sekä lajivapaata että lentopalloon keskittyvää valmennusta. Lajivapaassa harjoittelussa on muun muassa fysiikkavalmennusta, josta on hyötyä eri lajeissa.

– Tällä halutaan lisätä lukion vetovoimaa, kertoo sivistyslautakunnan puheenjohtaja Antti Kotti vuoden kokeilusta.

Urheiluvalmennusta kokeillaan ensin yhden lukuvuoden ajan. Jatkosta päätetään sen perusteella, onko opintoihin kiinnostusta ja miten valmennus rupeaa toimimaan.

Urheiluvalmennus ja liikuntapainotteinen lukio on ollut puheissa pitkään. Someron lukiossa on voinut suorittaa liikuntadiplomin, mutta myös teatterin, kuvataiteen ja musiikin diplomit.

Lautakunta vahvisti lukion tuntikehykseksi 295 tuntia lukuvuodeksi 2022–2023. Tuntikehys säilytetään kuluvan lukuvuoden tasolla, vaikka oppilasmäärä hieman laskee.

Tällä hetkellä Someron lukiossa on 141 opiskelijaa. On arvioitu, että ensi lukuvuotena joukko olisi 135 opiskelijan suuruinen. Lukion päättötodistuksen saanee 56 opiskelijaa, ja lukuvuonna 2022–2023 lukion aloittaa 51 opiskelijaa (ensisijaiset hakijat).