Mikä muodonmuutos!

0
Tuula Honkonen

– On ollut ihana päivä ja koen muuttuneeni kovasti, iloitsee Tuula Honkonen, joka pääsi somerolaisten kivijalkaliikkeiden järjestämään muuttumisleikkiin.


Henkilön valinta tapahtui arpomalla. Arvonta oli käynnissä huhtikuun ajan Kylähammaslääkärissä, Parturi-kampaamo The RedHead 33:ssa, Kosmetologinen hoitola Siennassa, vaateliike Adamariassa ja valokuvaaja Tanja Pohjarannalla.
Tammelan Torrolla asuva Honkonen sanoo jännittäneensä eniten hampaiden valkaisua ja studiovalokuvausta, joista kummastakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta.
Sen sijaan somerolaiset palvelut ovat hyvinkin tuttuja Wallaton-kotihoidolla Forssassa töissä olevalle Honkoselle.
Hän kertoo, että auton nokka kääntyy aina Someron suuntaan, kun hän haluaa pikaisesti päästä palvelujen pariin. Vaikka kotoa on suunnilleen yhtä pitkä matka niin Forssaan kuin Somerollekin, on reitti Someron keskustaan nopeampi.
– Ja Somerolta löytyy mukavasti todella hyviä palveluita, kuten kosmetologeja, kampaajia ja hammaslääkäreitä sekä ihania kahviloita ja ruokapaikkoja. Jussin Baariin tulee lähdettyä useinkin sunnuntaina syömään.
Paikkakunta on muutenkin tuttu.
– Kaksi lapsistani asuu Somerolla.
Honkonen sanoo osallistuneensa muuttumispäivän arvontaan viimeisenä mahdollisena päivänä.
– Ei tullut edes mieleen, että saattaisin voittaa. En muista aiemmin arpaonnen suosineen missään, hän naurahtaa.
Muuttumisleikkiin kuului hampaiden valkaisun lisäksi hiusten leikkuu, värjäys ja kampaus, kasvohoito ja meikki, stailaus kuvausvaatteisiin, valokuvat ennen ja jälkeen sekä tuotteita liikkeistä. Palkinnon arvo oli reilusti yli tuhat euroa.
Idea muuttumispäivän järjestämiseen virisi yrittäjillä siitä, että haluttiin näyttää, mitä kaikkea Someron kivijalkaliikkeistä löytyy.
– Tarjonta Somerolla on huikean monipuolista ja laadukasta. Täällä on laaja valikoima palveluita ja erikoisosaamista. Somero on oikea kivijalkaliikkeiden taivas, kiteyttää yrittäjä Elina Riikonen.

Muuttumisleikin toteuttajat Anni Sirro (vas.), Tiina Joosela, Päivi Suikkanen ja Elina Riikonen.