Musiikkia, muotia, jenkkirautoja, avoin kirppis ja vaikka mitä

0
Yrittäjä Anita Hallapelto tarjoaa helatorstaina kaikelle kansalle päivän täynnä musiikkia, muotia, tanssia, kojuja ja vaikka mitä. Ihan eläväkin ”Elvis” on tulossa esiintymään.

Helmen Super Helatorstai tarjoaa 26.5. pihan täydeltä harrasteajoneuvoja ja kirppislöytöjä. Vakuuttava bändikattaus johdattaa menneiden vuosikymmenten tunnelmiin. On tanssimuotinäytöstä ja jos jonkinlaista myyntikojua, hemmottelua, hoitoa ja karaokea.
– Täyttä tykitystä aamusta iltaan, kiteyttää Muotiputiikki Helmen yrittäjä Anita Hallapelto.
Ilmaistapahtumaan voi kuka tahansa lähteä nautiskelemaan ohjelmasta, mutta myös myymään itselle tarpeettomia tavaroita.
– Tavarat vain kyytiin ja tänne. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, neuvoo Hallapelto.
Harrasteajoneuvoparkkiin on tiettävästi tulossa menopelejä useammaltakin kerholta, joten ihailtavaa riittää.
Kustomoituja autoja ja kylttejä maalaava Jari Kedonperä antaa työnäytöksiä.

Three Decades

Esiintymään on tulossa muun muassa kolmen naisen laulu- ja soitinyhtye Three Decades. Yhtye esittää musiikkia kultaisilta vuosikymmeniltä (1920­­–50-luvuilta) suomeksi ja englanniksi. Myös omaa tuotantoa löytyy vanhaan tyyliin sovitettuna. Kolmiäänisesti taittuvat niin jazzballadit kuin menevämmät swingit.
Tapahtumassa esiintyy myös vanhaa rock’n’rollia ja countrya soittava Ola K. & Sixteen tons sekä Aron (oikealta nimeltään Juha Leppänen), joka tunnetaan erityisesti Elvis Presleyn musiikin tulkitsijana, sekä iskelmätaivaalta tuttu Tony Montana.
Marksmen on puolestaan bändi, jonka kaikilta jäseniltä löytyy historiaa juurimusiikin saralta jo monilta vuosikymmeniltä. Juurimusiikin eri genret antavat kaikki omat mausteensa lopputulokseen.
– Jos kelit sallivat, bändit esiintyvät ulkona, mutta sisälläkin se onnistuu, kertoo Hallapelto.