MX-liiga hurautettiin alkuun

0
Jami Marjanen

Kotimainen motocross-kilpailukausi käynnistyi Hyvinkäällä, jossa ajettiin MX-liigan avauskilpailu. Kisaan kaikki luokat mukaan lukien lähti yhteensä noin 350 kuljettajaa.

Somerolaisista mukana olivat Max ja Mikke Lindström sekä ex-somerolainen Jami Marjanen. Kolmikko edustaa Forssan Moottoriseuraa.

Mikke Lindström ajoi 65-kuutioisten luokassa, jossa oli 84 kilpailijaa. Aika-ajosta irtosi 40 nopeimmalle tarjolla ollut A-finaalipaikka. Ensimmäisen erän kaatuilun jälkeen Lindström oli maalissa sijalla 19. Toinen erä oli tasaista ajoa ja Lindströmin liigakisasijoitus oli tähänastisista paras, yhdeksäs. Kahden erän yhteistuloksissa tuli sija 15. Voiton vei viime kauden Suomen mestari, Rekijoella asuva ja Etelä-suomen moottorikerhoa edustava Eeka Laaksonen.

Max Lindström ja Jami Marjanen ajoivat 85-kuutioisten luokassa, jossa oli 92 kilpailijaa. Maxi Lindströmin tie vei B-finaaliin, josta eräsijat 7 ja 7, mikä oikeutti B-finaalin yhteistuloksissa sijalle 6.

Marjanen, jolle kilpailu oli ensimmäinen 85-kuutioisten luokassa, ajoi C-finaaliin ja siellä sijat 7 ja 3, ollen C-finaalin neljäs. 85-voittoon ajoi Helsingin moottorikerhon Viktor Leppälä.

MX-liigassa ajetaan kesän aikana 7. osakilpailua, joista viimeisin syyskuussa Kajaanissa. Ainakin Lindströmin veljeksillä on tarkoitus kiertää koko sarja. Seuraava osakilpailu kaasutellaan 14.5. Sipoossa, johon on lähdössä mukaan muitakin somerolaisia.

Elokuussa pidetään juniorien MM-kilpailut Vantaalla ja sinne suomalaisista pääsee 6. nopeinta kuljettajaa per luokka.