Naiset, miehet ja junnut jaliskentillä

0
SoVon P14-juniorit varjelivat huolella oman maalin edustaa myös viime lauantain kotiottelussa. Kuvassa kotijoukkueen pelaajista Jimi Ilmanen (vas.), Aatu Stark, Patrik Rantanen, Arttu Hakamäki, maalivahti Eemeli Nokka ja Samuel Känkänen (oik.).

 

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naisjoukkue pääsi emännöimään jalkapallon Nelosen kamppailua ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella urheilukentän nurmialustalle.
SoVo oli edellisten kierrosten tapaan yritteliäs, mutta tuloksena oli silti viides peräkkäinen tappio. Vieraana käväissyt Kimito Sport Förening kiikutti kolme sarjapistettä Kemiönsaarelle 5–1 (2–1) voittonsa myötä.
Kotijoukkueen komeimmasta suorituksesta vastasi avausjakson puolivälissä Eerika Haalijoki . Hän täräytti kovan ja tarkan kaukolaukauksen KSF:n maalivahdin ylitse, tasoittaen tuossa vaiheessa lukemat 1–1:een.
Katja Savolainen avasi kautensa SoVon takalinjoilla ja osoittautui työteliäänä ja juoksuvoimaisena pelaajana heti suureksi avuksi joukkueelleen.

Miehille osumia vieraskentällä

Yhtä laihaksi jäi SoVon miesten pistepussi Piikkiön reissulla. Kauden kolmas vieraspeli tuotti somerolaisille ensimmäiset maalit, mutta kolme osumaakaan ei takalinjojen vuotaessa riittänyt sarjapisteisiin.
Piikkiön Palloseuran kakkosjoukkue voitti ottelun maalein 5–3 (1–0). Markus Nieminen v iimeisteli SoVolle kauden toisen osumansa, kaventaen numerot toisen puoliajan kahdeksannella minuutilla 3–1:een.
Kausidebyyttinsä somerolaisjoukkueen asussa tehnyt Samuli Laine nosti parikymmentä minuuttia myöhemmin vieraat maalin päähän ja aivan pelin loppuhetkillä Elmeri Andersson pääsi vielä avaamaan maalitilinsä SoVon edustusjoukkueessa.
Tulevana lauantaina SoVon miehet pääsevät taas kotikentälleen ja saavat silloin vieraakseen turkulaisen ÅCF/2:n. Vaatimattomien vierasesitysten vastapainoksi SoVo on alkukaudella ollut kotipeleissään lyömätön, eivätkä vierasjoukkueet ole vielä avanneet edes maalitiliään Somerolla.

Kotitappiot myös junioripojille

Voiman vanhimmat juniorit pelasivat viime torstaina P17-ikäluokan Kolmosessa kotiottelun Turun Pallokerhon kakkosjoukkuetta vastaan. Peräti viidellä tähän sarjaan yli-ikäisellä pelaajalla vahvistettu TPK/2 otti fyysisen ylivoimansa turvin 5–1 (3–0) vierasvoiton.
SoVon poikien ainoan maalin latasi toisen jakson alussa Matias Koskinen , jonka ruudikas vapaapotku upposi vastustamattomasti turkulaismaalin ylänurkkaan.
Joensuun pallokenttää isännöi SoVon P14-joukkue, joka sai vieraakseen Kolmosen A1-lohkon turkulaisen kärkiryhmän, Åbo IFK:n.
Kotijoukkueella ei ollut lainkaan vaihtopelaajia, joten mukana olleille kertyi juoksu-urakkaa 80 minuuttiin tavallista enemmän. Hyvin SoVon pojat kuitenkin kovan vastustajan kyydissä sinnittelivät, venyen alkukauden parhaaseen suoritukseensa.
Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen turkulaiset livahtivat toisen jakson alussa 2–0 johtoon. SoVo vastasi nopealla kavennuksella, jonka viimeisteli kauden avausosumansa maalin edustalta tehnyt Jooa Säippä . Hyvän pohjatyön maaliin teki Arttu Hakamäki .
ÅIFK iski vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua vielä yhden maalin, joten lopputulos kirjattiin tilastoihin maalein 1–3 (0–0).