Notkomaisemat kutsuvat kävelemään Häntälään

0
Häntälän notkoissa "Kävellään Pariisiin" ensi sunnuntaina 15.5.

Lounais-Someron kyläyhdistys kutsuu luonnossa liikkujat sunnuntaina 15.5. kokoperheen ulkoilutapahtumaan Häntälän Kyläkeskukseen. Tapahtuman nimi Kävele Pariisiin on tuttu jo useamman vuoden ajalta, sillä osallistumismaksun maksaneiden aikuisten kesken arvotaan jälleen matkalahjakortti.
– Ja nyt uutuutena lasten kesken arvotaan vastaavasti lippuja Sisumetsän seikkailupuistoon, kertoo Anne Kerminen kyläyhdistyksestä.
– Käveltävän reitin voi kukin valita kuntonsa mukaan tai vaihtoehtoisesti viettää mukavaa kevätpäivää Häntälän kyläkeskuksen kioskilla ja piha-alueella.
Pisin tielenkki on 7,5 kilometrin mittainen. Vaihtoehtona on 3 kilometrin lenkki varsinaisessa notkomaisemassa tai tietä pitkin Häntälän kylän läpi.
– Niittymaisema vihertyy nyt nopeasti ja kiurunkannukset, vuokot sekä käenrieskat ovat jo kukassa. Nähtäväksi jää ehtiikö tuomi kukkaan, Kerminen pohtii.
Häntälän notkot ovat jääkauden uurtamia Rekijoen laaksoja, joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi- ja eläinkanta. Häntälän notkoissa voi muun muassa tavata kesäkuussa manner-Suomessa harvinaisen pikkuapollon.
– Reitin puolivälissä on mahdollisuus poiketa erilliselle kilometrin mittaiselle metsäiselle Peuranpolulle, jossa asustaa liito-oravia, Kerminen vinkkaa.
Kyläyhdistys on järjestänyt reitin varrelle mehupisteitä ja kyläkeskuksessa on kioskin lisäksi makkara- ja lettukoju.