Tällä viikolla vietetään Sydänviikkoa. Sydämen hyvinvoinnille tärkeää on liikunta, mutta myös ravinto.

Suhtautuminen ruokaa terveesti alkaa lapsesta ja esimerkistä, kuten monen muunkin asian oppiminen. Ruokakasvatus on syömisen lisäksi muiden muassa puhetta, leikkiä, askartelua, tarinoita ja erilaisia kokeiluita.

Myönteiset ruokailutilanteet ovat lapsille tärkeitä oppimisen hetkiä. Syöminen ei ole pelkkää vatsantäytettä, vaan tärkeä osa päivittäistä kohtaamista ja yhdessäoloa. Ruokailutilanteessa oppii myös toisten huomioon ottamista ja vuorovaikutustaitoja. Ruokapöydässä syödään ja maistellaan, mutta myös kuunnellaan, kysytään, kannustetaan ja kehutaan.

Pöytiin pitäisi saada ruokailoa ja -rohkeutta. Ruoka ja ruokailu ovat perheen yhteisiä hetkiä, samoin ruoanvalmistus. Osallistuminen ruuan valmistamiseen auttaa kiinnostumaan sekä innostumaan uusista ruoista.

Ja vielä siitä toisesta ilon antajasta, liikunnasta. Koko perheen Unelmien liikuntapäivästä voi nauttia tänään tiistaina Akustinpuistossa.