Kun Rasmus keikkaili somerolaiskaksion olohuoneessa 50-henkiselle bileyleisölle…

0
Mirva Arolalla on tallessa Ilta-Lehden tekemä juttu Someron keikasta.

Mirva Arolan 18-vuotispäivillä 1997 oli somerolaisessa rivarikaksiossa melkoiset pippalot: Olohuoneeseen oli ahtautunut 50 ”parasta kaveria”, mutta mukaan tungettiin vielä hittibändi Rasmus, joka veti porukalle täyden livekeikan.
Kyseessä oli MTV3:n Jyrki-ohjelman organisoima vappukilpailu, jonka pääpalkintona oli juurikin Rasmuksen livekeikka olohuoneeseen.
Vastauskuponkeja täytettiin eri paikkakuntien tavarataloissa peräti 24 000 kappaletta.
– Bongasin kisan Someron Siwasta. Muistaakseni täytin pikkusiskoni Marian kanssa kyllä useammankin kupongin, kertoo Arola.
– Itse asiassa en ajatellutkaan, että pääpalkinto napsahtaisi kohdalle, mutta kisassa oli tarjolla myös paljon tuotepalkintoja, joita lähinnä tavoittelin.
Arola kertoo jo oikeastaan unohtaneensa koko kisan, kun Jyrkistä soitettiin.
Niinpä Mirva ja Maria saivat ryhtyä suunnittelemaan kunnon kotibileitä.
– Rasmus oli silloin koko perheen suosikki. Siskon kanssa oltiin ihan tosifaneja ja käytiin useammallakin keikalla bändiä katsomassa. Äiti joutui kuskaamaan meitä milloin minnekin, kunnes sain ajokortin, Arola muistelee.
Itse bileitten ajaksi äiti kuitenkin passitettiin pois kotoa.
– Ihan lähistöllä hän silti oli.
Kohteliaina nuorina Arolan siskokset tiedottivat bileistä naapurustolle, koska meteliä oli luvassa.
– Bileet oli aika alkuillasta, mutta kun meitä oli juhlimassa koko Someron rymyjengi, niin meno oli sen mukaista, Arola nauraa.
Hän muistaa vielä hyvin hetken, kun Rasmuksen keikkabussi kaarsi rivitaloasunnon pihaan.
Jyrki-ohjelma tietenkin tallensi kaiken.
Tallenteessa bändin jäsenistä rumpali Janne Heiskanen toteaa:
– Terve, me on tultu tänne Emiliantielle. Tää on Somerossa, tää on tää Suomen rock-pyhättö.
Basisti Eero Heinonen kertoo puolestaan, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun bändi heittää keikan jonkun kotona, jos ei lasketa heidän itse järjestämiään kekkereitä omissa kodeissaan.
Mirva Arolaa jututettiin kahteenkin ohjelmaan.
– Paikalla oli Jyrkiä tekemässä ainakin Pizza Pekkarinen ja Kim Sainio, joka kuvasi. Niin ja sitten myös Kymppiuutisten Mika Tommola tuli tekemään kevennystä. Siskon kanssa sitten tosiaan lähetettiin terveisiä Kymppiuutisissa ja alettiin yhtä aikaa nauramaan ja sönkkattiin ja hihitettiin, että ”ihmisille terveisii”. Ei se ihan putkeen mennyt juu, Arola nauraa muistojaan.
– Mutta nyt lehden välityksellä terveisiä kaikille vappujuhlissa olleille ja myös muille kavereille jotka ei paikalle silloin päässeet!
Somero jäi Mirva Arolan kyydistä lukion jälkeen, kun opinnot kuljettivat Turkuun. Mutta yhteys Rasmukseen jatkui.
– Törmäiltiin muutamallakin keikalla. Ja keikat katsottiin eturivistä.
Alunperin Helsingistä Somerolle muuttanut Mirva Arola asuu nykyään taas Helsingissä.
– Äiti asui Somerolla kuolemaansa saakka eli vuoteen 2019. Isäpuoli asuu siellä edelleen. Itse olin Somerolla viimeksi jouluna, mutta pitää tulla pian uudestaan, onhan siellä paljon kavereita.
Vaikka nykyään Rasmus ei enää ole niin tärkeä osa Arolan elämää, hän kyllä seurasi tämänvuotiset UMK:n karsinnat.
– Tykkäsin biisistä ensikuulemalla, mutta suosikkini oli silti Isaac Senen biisi. Mutta olin iloinen Rasmuksen voitosta.
– Lauri oli muuten voiton jälkeen Ylen haastattelussa, jossa pyydettiin kertomaan yhtyeen mieleenpainuneimpia keikkoja ja hän mainitsi juurikin Someron keikan. Tosin hiukan empi nimeni kohdalla, muisti ensin ihan oikein, mutta aprikoi sitten, että olikohan se sittenkin Mirka ja paikkakunta Salo. No, onhan aikaa keikasta kulunut tosiaan parikymmentä vuotta.

The Rasmus esiintyy ensimmäisenä Torinon Euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina 12.5.
– Katson toki Euroviisut. Pitää kaivaa kaapista vanha Rasmus-paita kotikatsomoon päälle ja kannustaa yhtyettä voittoon, suunnittelee Mirva Arola.