Muisto vuodelta 2001: Rasmus maalasi taulun Hiidenlinnan näyttelyyn

0
Rasmus maalasi Hiidenlinnan yhteisnäyttelyyn isokokoisen akvarellin. Taulu löytyy nykyään yrittäjä/toimittaja Kai Merilän treenihuoneen seinältä.

Vuonna 2001 Ateljee Hiidenlinnassa pidettiin kymmenentenä aukiolokesänä Tähdet taiteilijoina -näyttely, joka kokosi joukon kotimaisia julkkiksia esittelemään kuvataiteellisia kykyjään.
Somero-lehti uutisoi näyttelystä tuolloin muun muassa näin:
”MTV3:n Jyrki-listoilla kärkisijaa jo pitkään pitänyt Rasmus-yhtye teki porukalla maalauksen Hiidenlinnan näyttelyyn.
– Maalaus kuvaa neljää erilaista tunnetilaa, kertoo kitaristi Pauli Rantasalmi.”
Olin itse myös avittamassa näyttelyn järjestelyissä ja muistan, kuinka Rantasalmi soitti taulun lähetettyään perään, että saisivatko he siitä valokuvan. Kukaan ei ollut muistanut ottaa ja halusivat näyttää komean akvarellinsa myös vanhemmilleen.
Näyttelyssä olleet taulut olivat myynnissä hiljaisella huutokaupalla. Kukin tähti oli valinnut oman kohteensa. Sitä en muista, mikä Rasmuksen kohde oli, enkä summaa joka taulusta maksettiin. Taulun huusi kuitenkin itselleen mieheni Kai Merilä, ja se löytyy edelleenkin meidän kotiseinältämme.
Näyttelyssä oli Rasmuksen lisäksi työt myös Jorma Hynniseltä, Ilkka Alangolta, Matti Nykäseltä, Turkka Malilta, Tuija Piepposelta, Riitta Väisäseltä, Saija Palinilta, Eija Vilppaalta, Henry Saarelta, Diana Neumannilta ja Bomfunk MC´s ja Fintelligens -yhtyeiden Savage Feet Group -breikkariryhmältä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän