Rokotustiimi on tehnyt tärkeää työtä

0
Anna Helenius ja Kati Tuomisto-Lundberg vastaanottivat kunniakirjan ja stipendin Keijo Karlssonilta.

Someron Omakotiyhdistys jakaa vuosittain kunniakirjan ja stipendin henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka tekee merkittävää työtä Someron ja somerolaisten hyväksi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Keijo Karlsson sanoo tuoreen valinnan olleen selkeä.

– Koronapandemian aikaan Someron koronatyöhön osallistuneet, erityisesti rokotusryhmä on tehnyt merkittävää työtä meidän kaikkien hyväksi. He ovat rokottaneet arkisin ja viikonloppuisin. He ovat jäljittäneet tartuntaketjuja, olleet puhelimessa, jutelleet ja rauhoitelleet väkeä. He ovat tehneet todella tärkeää työtä, jotta me voimme hyvin eikä tauti karkaa käsistä, selvittää Karlsson.

Huomionosoituksen vastaanottaneet terveydenhoitajat Anna Helenius ja Kati Tuomisto-Lundberg kertovat, että koronarokotteita on Somerolla annettu noin 18000. Tiimissä rokottomassa on ollut 10 rokottajaa ja 5 jäljittäjää. Osa jäljittäjistä on myös rokottajia.

Koronapandemian vuoksi omakotiyhdistykseltä on jäänyt jakamatta myös edellisvuoden 200 euron stipendi. Sen omakotiyhdistys ohjaa Someron omaan keräykseen ukrainalaisten hyväksi.

Aiemmin omakotiyhdistyksen kunniakirjan ovat saaneet muun muassa Someron kirjaston henkilökunta, palomieskerho, sairaankuljetus Maavirta, Somerniemen kesätori sekä käsikirjoittaja ja ohjaaja Kaija Parko.