Seurakunnalta odotetaan sekä muutosta että vakautta

0
Piispa Mari Leppänen tutustuu alueensa seurakuntiin. Keskiviikkona päivällä hän keskusteli Someron seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa, illalla oli messun aika ja tavata seurakuntalaisia iltateen merkeissä Someron kirkossa.

Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen tutustui Someron seurakuntaan keskiviikkona. Seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa keskustellessaan hän kuuli maatalouden kriisistä, väen vähenemisestä ja akuuteimpana ukrainalaisten tilanteesta; pakolaisten auttamisesta ja keralla kulkemisesta.

– Olemme puhuneet Someron seurakunnan menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, on luotsattu tulevaan, kertoi piispa.

Kirkkoherra Jaakko Knuutila totesi, että tulevaisuus näyttää kovin usvaiselta, sillä on niin paljon muuttuvia ja epävarmoja tekijöitä.

Mari Leppänen sanoi, ettei epävarmuus koske pelkästään seurakuntaa.

– Seurakunnalta odotetaan uudistumista, mutta myös tuttuutta ja vakautta, johon turvata ja nojautua, tiivisti piispa iltamessussa.

Piispa Mari Leppänen kiertää seurueineen Turun arkkihiippakunnan seurakuntia. Niitä on liki viisikymmentä. Someron seurakunta oli 16. kohde, joten tutustumista riittää.

Someron tutustumispäivän päätteeksi oli iltamessu Someron kirkossa, jossa piispa tapasi seurakuntalaisia. Väelle musiikkia tarjosivat muun muassa Kari Luoto, Anne ja Pekka Leppälä.