Somerolaisille tuttu mies grillaa Böndessä

0
Sadik Gizilyamac (oik.) sai houkuteltua Terno Nousiaisen tekemään ruokaa Böndeen.

Somerolaisille tuttu jeppe häärii kesäravintola Bönden grillissä Landella tänä kesänä. Terno Nousiainen vastasi Sadik Kizilyamacin kutsuun, joita Kizilyamac on jo useampia Nousiaiselle esittänyt.

– Nyt oli sopiva hetki tälle siirrolle. Mennään päivä kerrallaan, kertoo Terno Nousiainen, joka tunnetaan myös Ternon grillin ja Pitopalvelu Mahat Pinkeäksi yrittäjänä.

Oma grilli yrityksenä on loppunut. Pitopalvelu on vielä olemassa, mutta toimintaa sillä ei ole, kun ei ole paikkaa, jossa ruokaa laittaa.

Terno Nousiainen on ollut vaimonsa kanssa talvikauden töissä Lapissa. Vakituinen koti pariskunnalla on Somerolla.

– Olen täällä kesätöissä. Suvi aherretaan grillissä Somerolla. Meidän on tarkoitus palata taas talveksi Ylläkselle, sanoo Nousiainen.

Sadik Gizilyamac kertoo, että grillistä saa tuttuja burgereita ja ruoka-annoksia, hiiligrillilläkin tehtyjä herkkuja. Lounasnoutopöytää ei ole, sillä grillin keittiö ei siihen riitä eikä sovellu.

Bönde on avoinna toukokuussa viikonloppuisin; kesäkuun alusta lähtien joka päivä.

Böndessä soi myös musiikki. Sisätiloissa on karaokea ja trubaduureja, mutta terassilla myös erikoisiltoja. Sovittuina artisteina ovat Aurora, joka esiintyy 10. kesäkuuta ja OG Ulla-Maija 8. heinäkuuta.

– Mielellään järjestän enemmänkin musiikki-iltoja, mutta keskellä kylää ei voi musisoida ulkona illasta aamuun. Se häiritsee asukkaita. Katsotaan, miten nämä kaksi erikoisiltaa sujuvat. Mietitään sen jälkeen jatkoa, toteaa Gizilyamac.

Hän pyörittää ravintolaa myös Esakallion tanssilavalla.