Someron lukiossa opiskelijalla on ollut tukea ja turvaa

0
Emma Lehtistä kiinnostaa tutustuminen eri kulttuureihin ja kieliin, joiden kautta ymmärtää paremmin ihmisiä ja kulttuureja.

– Koulu ja opiskelu on ollut se minun juttuni. Ne ovat sujuneet helposti, mutta kyllä olen tehnyt töitä ja lukenutkin paljon, kertoo Someron lukion kasvatti ja seitsemän laudaturin ylioppilas Emma Lehtinen.

Hän kirjoitti äidinkielen, pitkän matematiikan, englannin, ruotsin, lyhyen ranskan, biologian ja yhteiskuntaopin; kaksi oppiainetta viime syksynä ja loput viisi tänä keväänä.

Hän pitää kielten opiskelusta, ja sanoo yhden syyn innostumiseen olevan kohdalle osuneet mainiot kieltenopettajat. Vapaa-aikanaan hän on aloittanut opetella italiaa.

Lehtisestä kielen kautta pääsee tutustumaan ihmisiin ja kulttuureihin ympäri maailman, ja siten ymmärtämään muita paremmin.

Emma Lehtistä kiinnostaa opiskelu kauppakorkeassa, sillä sekin siivittää kansainvälisyyteen.

– Haen vielä sitä, mitä haluan opiskella. Kauppakorkeakoulu antaa monia mahdollisuuksia, eikä sulje ovia.

Lehtinen harrastaa lukemista; kaunokirjallisuuden avulla hän voi rentoutua.

Emma Lehtinen antaa kiitosta Someron lukiolle.

– Kiva pieni lukio ja tiivis yhteisö, jossa opettajat tuntevat oppilaansa ja oppilaat opettajansa. Kun on tuki taustalla, opiskelija pystyy keskittymään rauhassa opiskeluun.

Lehtisen ikäluokka on käynyt suurimman osan lukiosta koronapandemian vallitessa.

– Etäkoulu ei ole ollut minulle vaikeaa, kun pidän muutenkin yksin opiskelusta. Kurjinta on ollut se, että kaikki kivat asiat, kuten vanhojen tanssit ja penkkarit, siirtyivät eteenpäin ja niitä vietettiin vähän eri tavalla kuin yleensä.

Lakkiaisia joukko saa juhlia vanhaan malliin. Niiden aika on 4.6.

Hyvin meni, hyvä tulos

Someron lukion rehtori Merja Klemola sanoo ylioppilaskirjoitusten menneen hyvin ja Someron lukiolaisten saaneen hyviä tuloksia.

– Puoltoäänien keskiarvo on yli valtakunnallisen keskiarvon. Heitä, joilla on vähintään kuusi E:tä (eximia cum laude approbatur) tai korkeampaa arvosanaa, L:ää (laudatur), on tänä keväänä Someron lukiossa kuudella opiskelijalla. Keväällä 2021 oli vain kahdella.

– Meillä on taitavia opiskelijoita. On matemaattisesti, kielellisesti ja monin avuin lahjakkaita nuoria, ihastelee rehtori.

– Korona-ajasta huolimatta opiskelijat kirjoittivat mainiosti. He ovat lukion ykköseltä saakka joutuneet käymään lukiota paljon etänä ja sopeutumaan vaihtuviin tilanteisiin. Korona-aika on opettanut tätä ikäluokkaa sopeutumaan muutoksiin. Se kantaa hedelmää tulevaisuudessa tekemään päätöksiä nopeasti.

Someron lukiosta 53 uutta ylioppilasta

Tänä keväänä Someron lukiosta tulee 53 uutta ylioppilasta.

Valkolakin saajat ovat Aalto Touko, Alanko Fanni, Andersson Elmeri, Aunola Nelli, Björklund Jenna, Dong Liangxu, Elomaa Emma, Frankberg Adeliina, Friberg Oona, Fromholtz Moona, Grönholm Minttu, Haho Anu-Liisa, Harju Aada, Heinonen Linnea, Heinonen Veeti, Helmi Joona Aleksi, Hulkkonen Laura, Jurva Elina, Järvenpää Paavo, Kakko Viivi, Kesäniemi Aino, Klemola Markus, Kontio Valtteri, Korpihuhta Niko, Krivosejeva Juliana, Kuisma Eveliina, Kuula Veera, Lehtinen Emma, Maaniitty Marianne, Mikkola Kasper, Mäkinen Lotta, Mäkinen Silja, Mäntymaa Juuda, Nurminen Kasperi, Nurmisto Hilla, Nyström Efi, Pulakka Joel, Puotsaari Niko, Romu Venla, Siikanen Noora, Silander Riikka, Simola Elina, Sinkkonen Miina, Stark Oona, Terkola Mira, Uusitalo Janita, Varjus Linnea, Vartemaa Olivia, Veikkola Katri, Vikstedt Julia, Virta Olli-Oskari. Heidän lisäkseen kaksi tulevaa ylioppilasta ei halua nimeään julkisuuteen.