Teksti Juha Laakso

Jokamiesluokan kilpailukausi pärähtää käyntiin tulevana sunnuntaina Someron moottoriurheilukeskuksessa Somuran radalla.

Urakointi Timo Koivunen JM on kauden avauskilpailun nimi ja sen järjestelyistä vastaa Someron Urheiluautoilijat.

Ratakamppailuja käydään aamukymmenestä pitkälle iltapäivään, sillä ohjelmassa on kuuden eri kilpailuluokan lähtöjä. Yleisen luokan lisäksi Somuran syheröissä toisistaan ottavat mittaa nuoret, naiset, seniorit, etuveto/kardaanit ja tuupparit omissa lähdöissään.

Määräaikaan mennessä Someron kilpailuun ilmoittautui lähes kaksisataa osanottajaa. Eniten kisaajia on totuttuun tapaan yleisessä luokassa, johon oman mielenkiintonsa tuo kolmen vuoden tauon jälkeen ajettava Somurakuppi.

Kesällä 2013 ajetun ensimmäisen Somurakupin voitti lohjalaisen THU-Teamin Saku Vasenius . Seuraavat viisi Kuppia ovat olleet somerolaisten näytöstä, kun Miikka Tamminen nappasi kolme peräkkäistä voittoa (2015–17) ja kaksi viimeisintä kautta (2018–19) sujuivat Jere Piekkalan hallinnassa.

Molemmat somerolaisvoittajat ovat ilmoittautuneet mukaan alkavan kaudenkin avaustaisteluun, johon he saavat tukun kovia kirittäjiä niin Someron UA:n kuin muidenkin seurojen edustajista.

Sunnuntain jälkeen Somuralla kilpaillaan jokamiesluokassa vasta elokuussa ja kauden viimeiset kisat ovat ohjelmassa syys- ja lokakuussa.