SoVon P11-joukkueella jo neljä voittoa

0
Voiman P11-joukkue taktiikkapalaverissa valmentajiensa Teemu Kujanpään (oik.) ja Miika Murtolahden kanssa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman 11-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue on esiintynyt edukseen kauden ensimmäisissä turnauksissaan Länsi-Suomen alueen kolmostasolla. Kauden ensimmäiset kotiottelunsa SoVo pääsi pelaamaan viiden joukkueen turnauksessa Joensuun pallokentällä.

Voiman P11-joukkue aloitti kauden runsaat kaksi viikkoa sitten Raisiossa. SoVo pelasi neljä ottelua, joista se hankki pitävän puolustuksen ja tehokkaan hyökkäyksen yhteispelillä kolme voittoa ja tasapelin. Näiden pelien yhteismaalierokseen somerolaisjoukkue takoi komeat lukemat 11–2.

Raisiossa somerolaiset kaatoivat Marttilan Murron (5–0), Salon Wilppaan (3–0) ja Maskun Palloseuran sekä Lemun Visan yhteisjoukkueen (1–0); Raisio Futiksen kanssa tuloksena oli tasapeli (2–2).

Kotiturnauksessakin puolustus- ja maalivahtipeli toimivat hyvin, mutta hyökkäyksiin ei löytynyt samanlaista tehokkuutta kuin Raisiossa. Osasyy tähän oli tietenkin myös vastustajissa, joista osa oli selkeästi lohkon kärkitasoa.

Avauspelissä Loimaan Palloseura kukisti SoVon niukasti 1–0. Sen jälkeen tilille tuli jo alkukauden neljäs voitto, kun Salon Palloilijat kaatui maalein 2–0. Turun Kisa-Veikkojen kanssa maalit jakautuivat tasan 1–1 ja tasainen päätöspeli FC Halikkoa vastaan kääntyi lopussa kotijoukkueen 1–2 tappioksi.

Pääosa SoVon P11-joukkueen pelaajista on syntynyt vuonna 2011. Koska Somerolla ei tällä hetkellä ole omaa joukkuetta vuotta vanhemmille pojille, 11-vuotiaiden ryhmässä on ”yli-ikäisinä” mukana puolisen tusinaa pelaajaa. Heitä voi yhden turnauspelin aikana olla kentällä kuitenkin vain kolme.

Teemu Kujanpään ja Miika Murtolahden valmentamassa SoVon P11-joukkueessa ovat alkukauden turnauksissa pelanneet Veeti Oksanen, Unto Hälli, Pauli Loukola, Väinö Talonen, Eelis Tapio, Maksim Mäkelä, Samuel Murtolahti, Turkka Fromholtz, Miso Helenius, Tatu Suonpää, Konsta Jaakkola, Valtteri Talvi, Akseli Luhtala ja Aarni Rupponen .

P17-joukkueen voittoputki poikki


Somerolaisseuran vanhimmat juniorit vierailivat P17-ikäluokan Kolmosen ottelussa Piikkiössä. Kotijoukkueena esiintynyt Piikkiön Palloseuran ja Paimion Hakan yhteisjoukkue katkaisi somerolaisten kolmen kierroksen voittoputken maaliluvuin 3–2 (1–1).

Markku Aaltonen viimeisteli SoVolle 1–1 tasoituksen ensimmäisen puoliajan lopussa. Toisella puolikkaalla PiPS/PaiHa livahti 3–1 johtoon, ennen kuin Atso Pätäri nosti vieraat maalin tuntumaan. Sekä Aaltoselle että Pätärille osumat olivat kauden ensimmäiset.

Kahden vieraspelin jälkeen SoVon P17-joukkue pääsee taas huomenna kotikentälleen, kun illan vastustajaksi saapuu hieman somerolaisten yläpuolella sarjataulukossa oleva Turun Pallokerhon kakkosjoukkue.

Aikuisjoukkueille vierastappiot


Aikuisten sarjoissa pelaavien somerolaisjoukkueiden viime pelit eivät sujuneet toivotulla tavalla: Miehet hävisivät Liedossa vierasottelunsa FC NuoTeePeetä vastaan 0–2 ja naiset kärsivät Ahvenanmaalla 1–7 tappion sikäläiselle Jomala IK:lle. SoVon avausjakson kavennusmaalista vastasi Eerika Haalijoki .

Miehet jahtaavat kauden ensimmäistä vierasmaaliaan torstaina Piikkiössä ja naiset hamuavat neljän peräkkäistappion jälkeen pistelisäystä lauantain kotiottelussa kemiönsaarelaista KSF:aa vastaan.