Voiton makuun!

0
Tuukka Salo (13) pamautti SoVon P14-joukkueen 2-2 tasoituksen viime lauantain kotiottelussa. Kuvassa voimalaisista myös Jooa Säippä (22), avausmaalin tehnyt Jimi Ilmanen (32) sekä Aapo Kanasuo.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Helpotuksen huokaus oli kuultavissa Someron Voiman P17-ikäluokan jalkapallojoukkueen pukukopista ottelun jälkeen Turussa.
SoVon nuoret miehet kävivät avaamassa kauden piste- ja samalla voittotilinsä FC Interin kolmosjoukkueen kustannuksella. Länsi-Suomen alueen Kolmosen A1-lohkon ottelu päättyi somerolaisjoukkueen 3–1 (1–0) voittoon.
Viikkoa aiemmin SoVon alle 17-vuotiaat olivat kärsineet sarja-avauksessa 0–5 tappion. Pelaajien ja valmentaja Henri Hakamäen mielessä häivähti ajatus, että näinkö kylmää kyytiä uusi sarjataso tulee tähän ikäluokkaan ”ali-ikäiselle” somerolaisryhmälle jatkossakin tarjoamaan.
Toisen kierroksen Turun ottelu kirkasti näkymät paljon valoisammiksi. Inter kukistui hyvän peliesityksen jälkeen ja SoVon pojat keräsivät roppakaupalla lisää itseluottamusta tulevia kierroksia varten.
Akseli Hakamäki vei SoVon 1–0 johtoon runsaan puolen tunnin pelin jälkeen. Aimo Kurvinen lisäsi johdon 2–0:een heti toisen puoliajan alussa ja Micky Enqvist kasvatti vieraiden etumatkaa kymmenisen minuuttia myöhemmin.
Turkulaiset saivat maalitilinsä auki runsaat viisi minuuttia ennen loppua, mutta SoVon voittoa kotijoukkue ei enää loppuhetkillä pystynyt kyseenalaistamaan.
Tänään SoVo kohtaa P17-Kolmosen kotiottelussaan FC Kyrön Palloseuran. Vierasryhmää ei ole syytä aliarvioida, vaikka se on aloittanut kautensa kahdella murskatappiolla. Pöytyäläiset ovat näet kohdanneet vasta A1-lohkon kärkipään joukkueita.

P14-joukkue aloitti vahvasti

Voiman poikajunioreiden toiseksi vanhimmalle ikäluokalle kauden alku on ollut päinvastainen. Avauskierrokselta irtosi P14-sarjan Kolmosessa voitto, mutta toisen kierroksen kotipelistä tuloksena oli selkeä 2–8 (2–2) tappio vahvaa Naantalin VG-62:ta vastaan.
Lohko A1:n viime lauantaina Joensuun pallokentällä pelattu kamppailu käynnistyi somerolaisittain hienosti, kun Jimi Ilmanen täräytti kotijoukkueen vapaapotkusta johtoon kuudennella peliminuutilla.
VG tuli heti seuraavalla minuutilla rangaistuspotkusta tasoihin ja siirtyi parikymmentä minuuttia myöhemmin ensimmäisen kerran johtoon. Tauolle joukkueet poistuivat kuitenkin tasalukemissa, kun Tuukka Salo onnistui maalinteossa hetkeä ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä.
Toisella puolikkaalla vierasjoukkue sai myötätuulen taakseen ja otti selkeän hallinnan pelistä. Näppärästi sommitellut hyökkäykset tuottivat myös tulosta, peräti kuusi kertaa toisen 40-minuuttisen aikana.