SPR:n Someron osasto sai tunnustusta

0
SPR:n Someron osaston puheenjohtaja Pertti Lähdemaa (oik.) vastaanotti tunnustuksen. Hän ja Esa Mäenpää saivat kumpikin myös kultaisen ansiomitalin.

Aktiivista keräys- ja ystävätoimintaa, korona-apua ja jäsenistön palkitsemista

SPR:n Someron osasto valittiin SPR:n Varsinais-Suomen piirin vuoden osastoksi vuonna 2021. Perusteluina palkitsemiselle ovat aktiivinen keräystoiminta, ystävätoiminta, korona-apu sekä jäsenistön palkitseminen.

– Sydäntä lämmittää, että pientäkin muistetaan ja palkitaan, kiittelee noin satajäsenisen osaston puheenjohtaja Pertti Lähdemaa.

Somerolaiset antavat omastaan hädässä oleville. Tänä vuonna keräys tuotti 924,67 euroa, ja katastrofirahastossa on jo 4 526,76. Vielä on tulossa nälkäpäiväkeräys syksyllä.

Korona-apu on ollut lähinnä kauppa-asioilla käymistä. Katastrofiapua annettiin perheelle, joka menetti tulipalossa kotinsa. Tämä vietiin kauppaan, jotta voi hankkia perusasioita arjen jatkumiseksi.

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen tapaa lähimmäisiä, esimerkiksi käy vieraisilla juttelemassa vanhusten luona kotona, ryhmäkodeissa ja osastoilla, ehkä järjestää lauluhetkiä tai muuta piristystä yksinäisyyteen. Somerolla tässä toiminnassa on mukana kymmenkunta vapaaehtoista. Ystävät ovat käyneet kurssin ja uudet halukkaat koulutetaan mukaan toiminnan aikana.

SPR:n ystävät kokoontuvat juttelemaan kuukauden ensimmäisenä maanantaina Svenssonille.

Viime vuonna osasto palkitsi 17 jäsentä erilaisin kunniamerkein.

SPR:llä on ollut 72 vuotta toimintaa Somerolla. 2020 tuli täyteen pyöreät 70, jota ei voitu koronan vuoksi suuremmin juhlistaa.

Pertti Lähdemaa on ollut SPR:ssä mukana yli 30 vuotta. Sysäys oli auto-onnettomuus, jossa Lähdemaa koki, ettei osannut auttaa tarpeeksi. Hän lähti ensiapukurssille. Siitä alkoi harrastus ja kouluttautuminen, joka jaksaa vetää puoleensa edelleen.

– Tämä on mielenkiintoista toimintaa. Voi auttaa lähimmäisiä, hädässä olevia. Harrastus vaatii aikaa, mutta antaa takaisin paljon enemmän.

Mukaan Punaisen Ristin somerolaisten toimintaan pääsee ilmoittautumalla netissä osoitteessa oma.punainenristi.fi. Sinne jätetään yhteystiedot, minkälaisesta toiminnasta on kiinnostunut ja paikkakunta, jossa toimia. Sieltä tulee ilmoitus osastolle, joka ottaa yhteyttä henkilöön, joka haluaa tehdä vapaaehtoistyötä.