Tamminen kärkivauhdissa Somuran avauksessa

0
Raision Mikko Kosonen (24) johdattaa A-finalistit ruutulipulle yleisen luokan kilpailussa. Someron UA:n Miikka Tamminen on letkassa kolmantena.

Someron Urheiluautoilijoiden Miikka Tamminen ajoi kahdessa luokassa kärkikolmikkoon, kun autourheilun jokamiesluokan kilpailukausi avattiin Somuran radalla Somerniemellä. Someron UA vastasi tämän Urakointi Timo Koivunen JM -tapahtuman järjestelyistä.

Vauhtipäivä viriteltiin käyntiin yleisen luokan lähdöillä 57 kuljettajan voimin. Tamminen ajoi alku- ja välierälähtöjen voittoon ja sama tahti jatkui vielä semifinaalissakin. Kärkikuusikon välisessä A-finaalissa somerolaisen edelle ehtivät Raision UA:n Mikko Kosonen sekä B-finaalin voittajana päätöslähtöön selviytynyt Mynämäen UA:n Jere Kiveinen .

B-finaalissa kolmantena maaliin tulleen SomUA:n Lauri Laineen sijoitus yleisessä luokassa oli seitsemäs.

Naisten, nuorten ja seniorikuskien pappaluokka ajettiin tuttuun tapaan vuorolähtöinä. Somerolaisittain ilahduttavimpaan suoritukseen venyi nuorten luokasta kolmossijan napannut SomUA:n tämän kauden tulokaskuljettaja Aleksi Raittinen . Voittoon ajoi Lopen UA:n Kaapo Ahola .

Pappaluokan A-finaalissa somerolaisseuran edustajia nähtiin kaksin kappalein: Heistä Risto Uunimäki sijoittui viidenneksi ja Pasi Piekkala oli kuudes. Punkalaitumen Moottorikerhon/UA:n Anni Lampisen hallitsemassa naisten luokassa SomUA:n Elina Virtanen ylsi välierävaiheeseen asti.

Matti Virtanen EVK:n neljäs


Takavuosina nuorten luokassa meriittejä kerännyt SomUA:n Matti Virtanen avasi uuden kilpailukauden etuveto-/kardaaniluokassa. B-finaalin kakkossija avasi hänelle portin A-finaaliin, jossa Virtasen sijoitukseksi tuli neljäs. EVK:n voittoon porhalsi Mynämäen UA:n Miska Lännistö .

Tuuppariluokan osanottajalistalla oli totutusti paljon samoja nimiä kuin aamupäivällä ajetuissa yleisen luokan lähdöissä. Niinpä A-finaalissakin nähtiin kolme kuljettajaa, jotka olivat yltäneet samaan vaiheeseen yleisessäkin luokassa. Miikka Tamminen pääsi toistamiseen jahtaamaan kauden avausvoittoaan kotiradalla ja toista kertaa finaalilähdössä olivat mukana myös Lounais-Hämeen UA:n Janne Markkula sekä Kokemäen UA:n Toni Ketomäki.

Tuuppareiden voittoon ajoi Lappajärven UA:n Jeri Kaitonen. Tamminen täydensi hyvän päivätyönsä kakkossijalla ja oli siten ainoa kuljettaja, joka rynni kahdessa luokassa kärkikolmikkoon.

Somuran tämän kauden kilpailuissa yleisessä luokassa kamppaillaan jälleen Somurakupin pisteistä. Sunnuntaina kuppipisteitä jaettiin viidelletoista kärkikuljettajalle ja pistetaulukon ykköspaikan valtasi luokkavoittaja Mikko Kosonen. Kolmesti Somurakupin voittoa juhlinut Miikka Tamminen jäi jatkoa ajatellen hyviin taisteluasemiin kuuden pinnan päähän Kososesta.

n Urakointi Timo Koivunen JM-kilpailun tuloksia:

Yleinen luokka: 1) Mikko Kosonen RaisUA, 2) Jere Kiveinen MynUA, 3) Miikka Tamminen SomUA, 4) Arto Harju Päij-HUA, 5) Toni Ketomäki KokeUA, 6) Janne Markkula L-HUA, 7) Lauri Laine SomUA… 17) Harri Virtanen SomUA… 20) Risto Uunimäki SomUA. (57 osanottajaa)

Naiset: 1) Anni Lampinen PunMK/UA, 2) Olivia Väre THU-Team, 3) Riikka Holma KokeUA. (20 osanottajaa)

Nuoret: 1) Kaapo Ahola LopUA, 2) Arttu Lampinen RaisUA, 3) Aleksi Raittinen SomUA. (15 osanottajaa).

Pappaluokka: 1) Leif Österholm E-TMK/UA, 2) Mika Kukkumäki VaToSUA, 3) Mika Kiveinen MynUA… 5) Risto Uunimäki SomUA, 6) Pasi Piekkala SomUA. (14 osanottajaa).

Etuveto-/kardaani: 1) Miska Lännistö MynUA, 2) Petri Kannasoja VaToSUA, 3) Kari Sukanen SAU, 4) Matti Virtanen SomUA… 8) Harri Virtanen SomUA (23 osanottajaa).

Tuupparit: 1) Jeri Kaitonen LappajUA, 2) Miikka Tamminen SomUA, 3) Mika Aaltonen LopUA… 8) Lauri Laine SomUA… 10) Jere Piekkala SomUA. (28 osanottajaa).

Somurakupin pistetilaston kärki 1/4 osakilpailun jälkeen: Mikko Kosonen RaisUA 20, Jere Kiveinen MynUA 16, Miikka Tamminen SomUA 14, Arto Harju Päij-HUA 12, Toni Ketomäki KokeUA 10… Lauri Laine SomUA 6.