Veikka Sarén EM-kisassa: Realiteetit huomioon ottaen hyvä tulos

0
Veikka Sarén

Onnistuneen talven harjoituskauden jälkeen toukokuun alussa iskenyt muutaman päivän flunssa vei Veikka Sarénilta parhaan terän, mutta Sarén pääsi kuin pääsikin kisaamaan Puolan Olsztynissa järjestettyihin triathlonin EM-kisoihin. Kunto tosin oli kärsinyt sairastelusta ja sen jälkeisestä harjoitustauosta sekä harjoitusten keventämisestä.
Someron Esaa edustava Sarén, 20, kilpaili nyt ensimmäistä kertaa M23-sarjassa, jossa taso on todella kova. Lajina oli supersprint, jossa matkoina olivat uinti 300 metriä, pyöräily 8 kilometriä ja juoksu 2 kilometriä. Samoissa lähdöissä kilpailivat myös miesten yleisen sarjan kilpailijat. Perjantain semifinaalista yhteensä 30 parasta pääsi lauantain A-finaaliin ja 30 seuraavaa B-finaaliin.
– Selvästi kroppa ei ollut vielä kisakunnossa, mutta hyvä että pääsin aloittamaan kauden. Meno semifinaalissa oli nihkeätä, mutta se riitti B-finaaliin. Se oli realiteetit huomioon ottaen kuitenkin hyvä tulos, kertoi Sarén.
A-finaaliin 23-sarjan oman ikäisiä kilpailijoita pääsi vain neljä maailman kovinta, 23-sarjalaisia toki enemmän.
– B-finaalissa kroppa tuntui jo paremmalta, mutta pahaksi onneksi jouduin mutkaisella 2,6 kilometrin pyöräradalla ison ryhmän jälkijoukkoihin. Kärjen hidastaessa mutkissa jälkipää joutui jojo-ilmiön uhriksi, jossa piti aina lyhyillä suorilla kuroa kärkeä kiinni. Ohittaminen siinä ei ollut mahdollista ja puudutti jalat sekä vei myös juoksusta parhaan terän, tilitti Sarén.
B-finaalissa Sarén oli 24. Yhteistuloksissa 23-sarjan kilpailijoista hänen sijoituksensa oli 38.
– Onneksi sain kuitenkin kaksi kisastarttia alle, jotka kesän myöhempiin kisoihin antoivat kilpailutuntumaa ja puhtia, josta on hyvä jatkaa.