Voima-miehet jyräävät kotikentällään

0
Minä otan! Kokovihreissä pelaavan SoVon P10-joukkueen Viljami Lehtonen ja Kaarinan Nappuloitten Veikko Uusitalo tiukassa pallokamppailussa. Somerolaispelaajista kuvassa myös Verneri Viilola (vas.), Tiitus Torkkola, Leevi Taimela, Peetu Koski ja Väinö Talonen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman miesten jalkapallojoukkue esitteli taas parhaita puoliaan, kun se pääsi kamppailemaan sarjapisteistä kotikentällään. Sunnuntaina Joensuun pallokentällä pelatussa Kutosen A2-lohkon ottelussa kotijoukkue nujersi pöytyäläisen FC Kyrön Palloseuran maalein 3–0 (2–0).

Edellisen kierroksen vieraspeliin Voimalla oli vaikeuksia koota iskukykyistä kokoonpanoa, mutta kotikentän koitokseen pelaajia riitti taas mukavasti.

Avausjaksolla SoVo sai myötätuulen taakseen ja vyörytti peliä vahvasti vierasjoukkueen puolustusalueelle. Ensimmäinen maali syntyi 21 peliminuutin täyttyessä, kun toista otteluaan somerolaisjoukkueen riveissä pelannut ukrainalainen Vadym Kiktiev pommitti pallon komealla vedolla verkon uumeniin.

Näyttävän laukauksen tuloksena syntyi myös kotijoukkueen toinen osuma, josta vastasi vähän ennen taukoa Oliver Helenius.

Rikkilä tilkitsi maalinsuun

Toiselle puoliajalle oli helppo ennakoida voimasuhteiden kääntymistä, tai ainakin tasaantumista, kun oli pöytyäläisten vuoro hyökätä myötätuuleen. KyPS pääsikin hätyyttelemään somerolaismaalia muutamilla terävillä hyökkäyksillä, mutta erinomaisessa torjuntavireessä ollut SoVo-vahti Niko Rikkilä ei ollut yllätettävissä.

Lopullisen niitin kotivoitolle iski Kasper Laine vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. Mikko Kaase, Elmeri Andersson ja Mikko Haalijoki pohjustivat nopealla syöttökuviolla Laineelle hyvän maalipaikan, jota tämä ei jättänyt hyödyntämättä.

Kahdessa kotipelissään SoVo on latonut yksitoista maalia, eikä oma verkko ole heilahtanut kertaakaan. Tänään somerolaiset yrittävät avata maali- ja pistetiliään kauden vierasotteluissa, kun heidän matkansa suuntautuu FC NuoTeePeen kotikentälle Lietoon.

Naiset jäivät maaleitta

SoVon naisjoukkue kohtasi viime lauantain kotiottelussaan Maskun Palloseuran. Vieraat olivat pelin kaikilla osa-alueilla sen verran etevämpiä, että veivät Nelosen A-lohkon kohtaamisesta kaikki sarjapisteet mukanaan 4–0 (2–0) voittolukemin.

Maskun tiiviin keskikentän ja puolustuslinjan läpäiseminen tuotti kotijoukkueelle suuria vaikeuksia, eikä kunnollisille maalipaikoille ollut juurikaan asiaa. Pelin loppuhetkillä Seena Lahti sai sentään lähetettyä hyvän vedon kohti vierasmaalia, mutta kuitenkin sen verran keskelle, ettei Maskun maalivahti Veera Heleniuksella ollut suurempia vaikeuksia laukauksen torjunnassa.

Myös SoVo oli parantanut puolustuspelaamistaan kahden edellisen kierroksen jäljiltä, eikä kenttäpeliä selkeästi hallinnut vierasjoukkue päässyt takomaan murskalukemia tulostaululle.

Huomenna SoVo reissaa A-lohkon peränpitäjien väliseen mittelöön Ahvenanmaalle. Kotijoukkue Jomala IK metsästää kauden ensimmäistä voittoaan ja somerolaiset himoitsevat kauden ensimmäisiä sarjapisteitään vierastantereelta.

P17-joukkue yllätti salolaiset

Voiman junioreiden vanhin ikäluokka, alle 17-vuotiaat pojat, jatkoi vahvoja otteitaan viime viikon torstaina Salossa. Kolme ensimmäistä peliään yhteismaalein 16–1 voittanut Salon Palloilijoiden kakkosjoukkue joutui P17-ikäluokan Kolmosen pelissä nöyrtymään selkeään 0–4 (0–3) tappioon somerolaisvierailleen.

Makea voitto oli mahdollinen koko SoVon joukkueen tasapainoisen ja yritteliään esityksen ansiosta. Maalintekijänä kunnostautui, taas kerran, tekopaikat hyvin vainuava ja ne myös kärkkäästi hyödyntävä Akseli Hakamäki. Neljä Salossa viimeisteltyä osumaa nostivat hänen alkukauden maalisaldonsa jo seitsemään ja A1-lohkon maalitilastossa jaetulle kakkossijalle.

Eilisiltana SoVon pojat ovat hakeneet jatkoa kolmen kierroksen voittoputkelleen Piikkiön Palloseuran ja Paimion Hakan yhteisjoukkueen vieraana.

Kymppipojat kovassa sarjassa

Vuonna 2012 syntyneistä junioripojista koostuva Voiman P10-ikäluokan joukkue pelasi viime sunnuntaina kevään toisen turnauksensa, jossa se pääsi esittelemään taitojaan Joensuun pallokentän laitamille kerääntyneelle runsaslukuiselle kotiyleisölle.

SoVon P10-pojat lähtivät tällä kaudella rohkeasti mukaan alueellisen kakkostason sarjaan. Viime kesänä joukkue pelasi sarjaporrasta alempana, missä tasoero heikoimpiin vastustajiin kasvoi turhan suureksi ja pelillisen kehityksen takaamiseksi vaihto vaativammalle sarjatasolle nähtiin aiheelliseksi.

Näistä lähtökohdista on selvää, että totuttautuminen nopeampaan pelitempoon ja kovempiin vastustajiin tulee ottamaan oman aikansa. Ruskolla pelatussa kauden avauksessa SoVo kärsi neljä tappiota ja tahti jatkui samanlaisena kotikentällä.

Useimmissa alkukauden peleistään somerolaisjoukkue on pysynyt hyvin vastustajien kyydissä mukana ja tappiolukemat ovat pysyneet maltillisina.

Vain kotiturnauksen päätöspelissä erittäin taitava Turun Nappulaliigan joukkue oli selkeästi (maalein 5–0) somerolaisia parempi. Raisio Futikselle SoVo hävisi täpärästi 0–1 ja Kaarinan Nappuloita vastaan lukemat olivat 1–4.

SoVon P10-joukkueessa ovat alkukauden aikana pelanneet: Matias Katavisto, Peetu Koski, Viljami Lehtonen, Viljami Lindberg, Peetu Lindström, Topias Linja, Luca Meriläinen, Onni Nevalainen, Hiski Nielikäinen, Matias Niskanen, Leevi Taimela, Jaakko Talikka, Väinö Talonen, Eero Tapio, Tiitus Torkkola, Joona Tuominen ja Verneri Viilola. Joukkuetta valmentaa Henri Nevalainen.