Somerolla on lapsille ja nuorille hyvät harrastusmahdollisuudet. Kirjo on laaja. Monia lajeja ja asioita pystyy kokeilemaan ja harjoittelemaan löytääkseen omimman.

Harrastukset ovat myös edullisia. Kaupunki tarjoaa maksutta harrastuspaikkoja, salivuoroja, kerhojakin. Kaupunki saa yli 50 000 euron tuen harrastuskerhojen toimintaan koulukerhoina. Sillä summalla saadaan monelle lapselle mahdollisuus harrastaa, onnistua, iloita ja löytää ystäviä. Kuulua joukkoon.

Toimiminen kerhonvetäjänä, valmentajana, joukkueenjohtajana ja muissa tehtävissä on arvokasta ja tulevaisuuteen luotsaavaa. Lapset oppivat esimerkistä osallistumisen ja yhdessä tekemisen mallin. Reitti on tuttu tuonnempana. Aikuistuttuaan he vuorostaan siirtyvät remmiin ja luotsaavat jälkeläisiään ja muiden lapsia osallistuvina vanhempina ja harrastuskerhojen vetäjinä.

Ollaan yhdessä, osallistutaan ja rakennetaan virkeää ja eloisaa Someroa.