16 kiinnostunutta lukion urheilukokeilusta

0

Kokoomuksen viisi vuotta sitten tekemä valtuustoaloite Someron lukion urheilu- ja kulttuurilinjan perustamisesta pääsi maaliinsa. Kaupunginvaltuusto päätti, että ensi syksynä Somerolla alkaa vuoden mittainen liikuntakokeilu.

Kokeilussa lukiolaisten on mahdollisuus suorittaa opintojakso urheilu- ja/tai lentopallovalmennuksessa. Opetusta on opiskelijan valinnasta riippuen joko yhtenä tai kahtena aamupäivänä aamuisin kello 8–9.

Jo 14 Someron lukioon ensi syksynä ensisijaisena hakeneista on ilmoittanut kiinnostuksensa urheiluvalmennusopintojaksosta. Heidän lisäkseen kaksi hakijaa on ilmoittanut kiinnostuksesta lentopallo-opintojaksoon. Alkavaan kokeiluun koetaan selkeää kiinnostusta.

Opintojaksot tarjotaan myös lukion 2. vuosikurssilaisille sekä abiturienteille. Lentopallo-opintojakson osallistujia aiotaan tarvittaessa täydentää yläkouluikäisistä lentopalloilijoista.

Liikuntakokeilulla kartoitetaan opiskelijoiden kiinnostusta lukio-opintoihin sisältyvään urheiluvalmennukseen. Kokeilun tulosten pohjalta arvioidaan uuden toimintamallin jatkoa ja laajuutta tulevaisuudessa.

Urheiluvalmennusopintojakso ei rajoitu mihinkään lajiin erityisesti, eikä edellytä aktiivista seuraurheilua. Opintojakso toteutetaan yhteistyössä Someron liikuntapalveluiden kanssa. Lentopallossa yhteistyössä on Someron Pallo, SoPa.