Barkov Someron kaukaloon? – Pepe Roller isännöi rullakiekon liiga-avausta

0
Liigaveteraani Olli Lehtinen ja –konkari Jasu Vuori vuodattivat hikeä Pepe Rollerin alkuviikon harjoituksissa.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Rullakiekon liigakausi 2022 käynnistyy huomenna Someron jäähallissa. Kotijoukkue Pepe Roller saa vieraikseen neljä muuta tämän kauden liigaryhmää.
Heti aamupäivän avausottelussa ovat vastakkain somerolaisvinkkelistä katsoen turnauksen kaksi mielenkiintoisinta joukkuetta, kun Pepe Roller ottaa mittaa hallitsevasta Suomen mestarista, tamperelaisesta tähtisikermä Team Haipista.
Haippi debytoi SM-liigassa viime kesänä, kun Suomen mestaruus ratkaistiin kaksipäiväisessä turnauksessa Lempäälässä. Tulokasseura voitti kaikki viisi otteluaan yhteismaalierolla 54–14. Loppuottelussa Haippi kukisti tamperelaisen Koovee Rollersin maalein 4–2.
Team Haipin runko rakentuu tamperelaistaustaisten jääkiekkoammattilaisten ympärille. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä loistaa NHL-seura Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov. Kokoonpanosta löytyvät myös sellaiset meritoituneet jääkiekkotaiturit kuten Anton Levtchi, Eemeli Suomi, Henrik Haapala, Kristian Tanus ja Patrik Puistola.
– Sen, millaisella kokoonpanolla Haippi tulee Somerolle, näkee vasta lauantaina. On mahdollista, mutta ei suinkaan varmaa, että myös Barkov nähdään Someron kaukalossa, Pepe Rollerin valmentaja ja joukkueenjohtaja Juha-Matti Vuorela ennakoi.

Aleksander Barkov (kuva Jori Liimatainen/TS)

Pepen joukkue lähes entisellään

Liiga-avausta isännöivä Pepe Roller luisteluttaa kaukaloon pitkälti saman miehistön, jolla se sijoittui viime vuoden turnauksessa seitsemänneksi. Runkopelaajista Samuli Rahikainen ei ole tällä kaudella mukana, mutta viime vuosikymmenen alkupuolella somerolaisseuraa vahvistanut Tobias Kauppinen on tekemässä paluuta Pepen riveihin.
Rullakiekkoliigan runkosarja viedään tänä kesänä lävitse kolmessa turnauksessa. Someron jälkeen joukkueet kokoontuvat Kuopioon (18.6.) ja Lempäälään (2.7.), missä pelataan myös sarjan pudotuspelit (3.7.).
Huomisen päivän ohjelmassa on seitsemän ottelua, jotka on kestoltaan lyhennetty kolmen (kahdentoista minuutin) erän mittaisiksi. Pepen urakointi jatkuu iltapäivällä siilinjärveläistä Vuorelan Veikkoja vastaan ja turnauksen päätteeksi somerolaisjoukkue kohtaa vielä tamperelaisen Pahalammen.

Rullakiekko

SM-liiga kaudella 2022

Joukkueet: Team Haippi (Tampere), Koovee Rollers (Tampere), Vuorelan Veikot (Siilinjärvi/Kuopio), Pahalampi (Tampere), Pepe Roller (Somero).

Joukkueet pelaavat kolmessa turnauksessa kaksinkertaisen (8 ottelua/joukkue) runkosarjan, jonka jälkeen neljä parasta ratkaisevat yksipäiväisessä turnauksessa kärkisijoitusten kohtalon

Somerolaisseura Pepe Roller (perustettu 1992) on ollut mukana rullakiekon pääsarjassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2006 lähtien, joten alkava kausi on sille kuudestoista liigatasolla (kaudella 2020 sarjaa ei pelattu) 2009 Pepe ylsi loppuotteluun, sijoittuen SM-hopealle ja vuodelta 2011 saavutuksena on pronssimitali

Välierissä (= mitaliotteluissa) somerolaisjoukkue oli viimeksi kesällä 2018

Pepe Roller

Kokoonpano kaudella 2022

Maalivahdit: Joonas Laaksonen (32 vuotta), Kim Törnström (38) ja Max Hovila (20)

Kenttäpelaajat: Olli-Oskari Virta (19), Tobias Kauppinen (37), Miku Ronkainen (24), Oskari Lehtinen (23), Jasu Vuori (29), Simo Pasonen (29), Lauri Koskinen (35), Olli Lehtinen (39), Saku Vuori (27), Nestori Pulakka (18), Juha Laaksonen (40), Henri Selenius (27), Aleksi Hovila 39) ja Onni Kuula (17)

Valmennus, joukkueenjohto ja huolto: Juha-Matti Vuorela, Aapo Torkkola ja Erkki Honkala