Forssan Oiva Työterveys aloittaa Somerolla

0
Kylähammaslääkärin yrittäjät Kairi Kirs (vas.) ja Päivi Suikkanen saavat loppukesästä samaan liiketilaan työterveysalan yrittäjät Tiina Romun ja Minna Penttilän Forssan Oivasta.

Kaupungin neuvottelut toimijan kanssa vielä aloittamatta

Forssan Oiva Työterveys Oy rantautuu Somerolle loppukesästä. Yksityinen, ketjuihin kuulumaton yritys tarjoaa työterveyspalveluita, ja palvelee myös yksityisasiakkaita.

– Työterveys edellä kuitenkin mennään, toteaa Oivan toimitusjohtaja, työterveyshoitaja Tiina Romu .

Oivan vastaanottotilat remontoidaan heinäkuun aikana Kylähammaslääkärin tilojen yteyteen.

Oivan tulo on edennyt nopeasti. Vielä maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa viranhaltijat eivät tienneet yrityksen tänne tulosta.

Perusturvajohtaja Marjaana Sorokin vastasi työterveyspalveluiden kohtalosta valtuustosalissa kyselleelle Mikko Lembergille (sd.), että asia on vielä ratkaisematta.

– Työterveyshuollon järjestäminen on ollut kilpailutuksessa, sekä kaupungille jäävän henkilöstön että myös alueen työnantajien tarpeesta puhuen. Kilpailutus päättyi tänään maanantaina eikä yhtään tarjousta tullut, Sorokin totesi vastauksenaan.

Marjaana Sorokin myönsi, että vähän hankalassa tilanteessa ollaan. Mahdollisesti lähdetään neuvottelemaan. Ja nyt siis neuvotteluissa edetään yhdessä Oivan kanssa.

– Hyvinvointialuemuutoksen myötä muuttuu järjestämisvastuu. Aikaisemmin kunnalla oli vastuu järjestää työterveyshuolto, joka nyt muuttuu hyvinvointialueelle. Sieltä ei ole vielä tullut tietoa, mikä hyvinvointialueen tuottama työterveyshuollon palvelu on.

– Toki sote-henkilöstön osalta se on selvä. Koko länsirannikon työterveyshuolto on jatkossa soten työterveyshuollon järjestämää. Kaupungin osalta asia on vielä epäselvä, Sorokin muistutti, jatkaen edelliseen vastaukseensa.

Riitta Lehtinen (sd.) huomautti maanantaina valtuustossa, että tänne saatavat terveyspalvelut ovat äärimmäisen tärkeitä.

– Saataisiin toimipiste Somerolle myös yrittäjiä varten. Sitä kautta me ehkä saadaan paremmin buukattua meidän labraa ja kuvantamispalveluja. Jos työterveyshuollon palveluja saadaan Forssassa, Loimaalla tai Salossa, niin tuskinpa ne asiakkaat tulevat tänne labraan tai röntgeniin, Lehtinen muistutti.

– Pitäisi oikeasti miettiä ja vääntää kaikki kivet. Yhdessä yritysten ja kunnan kanssa, että miten me saadaan tänne malli, joka oikeasti palvelee, hän jatkoi.

Somero-lehti kirjoittaa työterveyspalveluiden ja Oivan tulosta lisää ensi tiistain numerossa.