Huikea ponnistus

0

Someron Kulttuurigalleria avattiin eilen yleisölle. Jo muutenkin upeaan kulttuuritarjontaamme saatiin yksi huikea kohde lisää.
Gallerian suojelija Kaari Utrio listasi avajaisissa jo olemassa olevia taidetalojamme, mutta muistutti myös, että esimerkiksi sellaiset palvelut kuin elokuvateatteri ja kirjakauppa eivät ollenkaan ole mikään itsestäänselvyys tämänkokoisessa pitäjässä.
Se meidän Someron asukkaiden kannattaa muistaa ja myös näitä palveluja ahkerasti käyttää.
Uuteen kulttuurigalleriaan menijä ei taatusti pety. On käsittämätöntä, millaista osaamista löytyy ihan omasta takaa. Somerolta maailmanvalloitukseen lähtenyt, edesmennyt muotoilija Kaija Aarikka herää eloon upeiden esineiden kautta.
Kaari Utrion näyttelyhuoneessa pääsee puolestaan sukeltamaan siihen prosessiin, mitä kirjan kirjoittaminen vaatii. Kävijälle tulee etuoikeutettu olo saadessaan ihailla jopa käsin kirjoitettuja suunnitelmia ja tekstejä.
Myös itse tilasta on remontoitu tunnelmallinen ja kaunis. Hatunnoston paikka Someron Kulttuurin toiminnanjohtaja Liisa Mattilalle joukkoineen!