Jenni Vuori avasi piirinmestaruudella

0
Jenni Vuori

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan keihäsnainen Jenni Vuori voitti lauantaina Turussa Varsinais-Suomen piirin mestaruuskilpailujen ensimmäisen päivän kilpailuissa lajinsa tuloksella 46,50. Tulos on parempi kuin mihin hän koko viime vuonna pääsi. Heittosarjakin on tasaisen varma, sillä kaikki kuusi heittoa olivat runsaan kahden metrin sisällä.
– Tulos oli kyllä positiivinen yllätys, kun en ole paljon ehtinyt harjoittelemaan nyt kevään aikana. Vauhtijuoksua pitää saada paremmaksi ja terävyyttä heiton loppuun, analysoi Vuori kilpailuaan.
Kilpailussa toiseksi tullut Paimion Urheilijain Pilke Kössi jäi Vuoresta yli viiden ja puolen metrin päähän heittäen 40,92.
Toisena Esan edustajana kilpailuissa mukana ollut Jarmo Lipasti otti miesten seipäästä pronssia hypäten 310. Pian kunnioitettavat 73 vuotta täyttävä Lipasti voitti kahtena edellisenä vuotena miesten piirinmestaruuden, kun nuorempaa kaartia ei ollut paikalla. Lipastin tähtäimessä on kuukauden kuluttua Tampereella pidettävät veteraanisarjojen MM-kisat.

Seiväskoulun kevätkisassa heti ennätyksiä

Someron Esa järjesti perjantai-iltana nuorten seiväskoulun kevätkisan. Olosuhteet olivat kymmenen lämpöasteen ja sateen myötä koleankosteat, mutta muutama ennätystuloskin jo nähtiin. Somerolla ei ole talvikaudella hyppypaikkaa, mutta nyt kun hyppääjät pääsevät harjoittelemaan taas ulkona, niin muutaman viikon kuluttua pidettävät juhannuskisat sekä Seiväskarnevaalit antanevat jo aivan toisenlaisia tuloksia.
P13-sarjassa Esan Paavo Virkki paransi ennätystään 13 senttiä ylittämällä 265. Toisena oli Niilo Talonen 225. P11-sarjan kaikki neljä poikaa tekivät ennätyksensä. Voiton vei Kaarinan Uran Tuukka Saarinen 175. Sitten seurasivat Esan Tiitus Torkkola 165 ja Väinö Talonen 155.
Esan Ilona Anttila voitti T11-sarjan tuloksella 135 ja vasta kahdeksanvuotias pikkusisko Ilona Anttila hyppäsi T9-sarjan voittoon tuloksella 125. Ilona kisasi päivää aikaisemmin ainoana esalaisena Turun pm-otteluissa, jossa hän oli 40 osanottajan kolmiottelussa 13. pistein 421. Lajitulokset olivat 40 metriä 7,55, pituus 290 ja kuula 4,01.

Johannes Roto puolimaratonilla

Someron Esaa edustava Johannes Roto juoksi kansainvälisellä Helsinki City Run -kisan puolimaratonilla ennätyksensä 1:18.52, joka oikeutti usean tuhannen osanottajan kilpailussa 23. sijaan.
Johannes on Esasta juoksu-uransa lähes 50 vuotta sitten aloittaneen eri kestävyysjuoksumatkoilla SM-mitalistiksi juosseen Pekka Roton pian 29 vuotta täyttävä poika, joka on viime vuosina juossut maantiekisoja hyvällä menestyksellä. Hänen paras aikansa 10 kilometrin maantiejuoksussa on 35.10.