Juhlaen kunniaksi Nappi-leivos

0
Leivoksen nappi on tehty tummasta suklaasta.

Napeilla on ollut suuri merkitys Someron historian kulkuun. Tänä vuonna juhlitaan kahtakin merkittävää nappi-tarinaa: Someron Kulttuurigalleria avattiin Aarikka-näyttelyllä ja Laukamo Oy viettää 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Kummankin yrityksen elämän alkuvaiheisiin liittyvät napit.
Aarikka Oy sai alkunsa kun Kaija Aarikka etsi sopivia nappeja päättötyöhönsä eikä niitä löytänyt – ne tehtiin itse puusta. Opiskelutovereiden ihastus puunappeihin ja pyynnöt saada niitä itselleenkin edesauttoivat koko Aarikka Oy:n syntyyn.
Laukamon alkuvaiheisiin taas liittyy Sandberg Oy ja sen muovinapit, joita vieläkin löytyy monen ompelua harrastavan käsityöläisen aarrearkuista.
Kahvila Olla lanseerasikin nyt bebe-leivoksen, jota koristaa suklaasta tehty nappi.
– Teen erilaisia nappeja tummasta suklaasta silikonisen muotin avulla, kertoo yrittäjä Olla-Riitta Mäkelä.
– Nappi-leivos on kunnianosoitus kaikille niille rohkeille ja ennakkoluulottomille somerolaisille, jotka ovat vuosikymmenten ja -satojen aikana uskoneet itseensä ja kotipaikkaansa. Jotka ovat vastoinkäymisiä uhmaten laittaneet itsensä likoon ja yrittäneet Somerolla, Mäkelä toteaa.