Kääntyvien kaista poistamaan ruuhkia – sekä tärkeä kevyen liikenteen väylä menossa poikki Turuntiellä

0
Koulutien ja Joensuuntien risteys on ajoittain ruuhkainen, minkä vuoksi lisäkaista on katsottu tarpeelliseksi. Oikealla olevat saarnet saatetaan joutua kaatamaan.

Turuntien viertä kohti liikenneympyrää ja keskustaa kohti johtava kevyen liikenteen väylä pannaan poikki heinäkuun alkupuolella. Sulkemisen syynä on Turuntien hulevesiviemärin rakentaminen.

Vaikka katkaisu on väliaikainen, kulku vaikeutuu monille. Päiväsaikaan ei juuri ole hetkiä, jolloin siellä ei kukaan kulkisi.

Kulku estyy väliaikaisesti aina Merivirran tontilta ja Pappilantien risteyksestä ympyrälle asti.

– Pitää kaivaa kuoppia, joista iso teräsputki vedetään kevytväylän viereen, kuin iso mato, maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola kuvailee.

Kun Turuntien kevytväylä menee kiinni, jää kevyen liikenteen kulkuvaihtoehdoksi kiertää terveyskeskuksen takaa soraväylää pitkin. Sieltä keskustaan pääsee jatkamalla kulkua Sairaalatien, Pappilantien ja Okkerintien vierustaa.

Myös Leppätie menee juhannuksen jälkeen poikki, kunhan työ siihen kohtaa etenee. Leppätien autoilijat kiertävät Pappilantien kautta.

Keskustan liikenneturvallisuuden parantamiseen budjetoitu 100 000 euroa poikii hiljalleen toimenpiteitä. Suunnittelu alkaa lomien jälkeen ja maastomallien mittauksia on jo tehty.

Kaupungintalon viereen Koulutielle tulee kaista lisää oikealle kääntyville autoille.

– Lisäkaista mahdollistaa, että Joensuuntielle pystyy jouhevammin kääntymään koululaisten kulkemisen aikaan, Rinta-Paavola jatkaa.

Takalantie muuttuu Lummetien ja Pärnämäentien väliseltä osuudeltaan kevyelle liikenteelle, siis kaavan mukaiseksi. Mitta on noin 140 metriä.

Vanhan Härkätien ja Luhtatien risteys tarvitsee selkiinnyttämistä. Nykyisellään risteysalue on kovin laaja.