Kotivahva SoVo pyöritteli Sauvoa

0
Joona Helmi sijoitti läpiajon päätteeksi pallon hallitusti vierasjoukkueen maaliin.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima kartutti maali- ja pistetiliään jalkapallon miesten Kutosessa, kun se päihitti kotiottelussaan Sauvon Urheilijat maalein 4–0 (1–0).
Sauvo saapui Someron urheilukentälle Länsi-Suomen alueen Kutosen lohko A2:n pisteettömänä peränpitäjänä. Ottelusta muodostui kotijoukkueen yksipuolinen näytös ja vain voimalaisten epätarkkuus viimeistelyssä piti maalilukemat vieraiden kannalta jotakuinkin siedettävinä.
Jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella Vadym Kiktiev ja Jasper Joosela pääsivät yrittämään maalitilin avaamista loistavista paikoista, mutta laukaukset sujahtivat niukasti ohi ja yli maalin.
Reilun varttitunnin pelin jälkeen Mikko Kaase lähetti kaukaa komean maanuoliaisen kohti sauvolaisten maalia ja tuolla vedolla isännät siirtyivät 1–0 johtoon. Maali oli Kaaselle kuluvan kauden ensimmäinen.
Toisen jakson alkupuolella Kaaselle tarjoutui hyvä tilaisuus maalisaldon kasvattamiseen, kun SoVolle tuomittiin Jasper Jooselan torppaamisesta rangaistuspotku. ”Rankkariveto” kuitenkin singahti yli maalin ja peli jatkui kotijoukkueen nihkeässä yhden maalin johtoasemassa.

Helmi ja Nikander maalin makuun

Vihdoin, pelin 64. minuutilla, SoVo sai aikaiseksi vapauttavan 2–0 johto-osuman: Joona Helmi karisti sauvolaispuolustajat kintereiltään ja sujautti läpiajon päätteeksi pallon hallitusti maalin alakulmaan.
Kotijoukkue jatkoi pelivälineen pyörittelyä vastustajan kenttäpuoliskolla ja lähetteli tasaisin väliajoin laukauksia kohti vieraiden maalia kohti. Ja edelleen myös karkealla sihdillä maalikehikon yli ja ohi.
Runsaat kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Kaapo Nikander seurasi hyökkäyksen esimerkillisesti loppuun asti ja pääsi täräyttämään maalivahdin torjunnasta kimmahtaneen pallon verkon perukoille. Kaasen ja Helmen tavoin myös Nikander avasi maalitilinsä tämän kauden Kutosessa.
Aivan pelin lopussa maalionnistumisen sai tililleen myös Samuli Laine , joka siihen mennessä oli ehtinyt hukkaamaan jo puolenkymmentä ”varmalta” näyttänyttä tekopaikkaa. Laineelle osuma oli kauden toinen.

Kotivoittoputkelle jatkoa tänään?

Voima on napsinut kahdesta viimeisimmästä kamppailustaan täydet kuusi sarjapistettä yhteismaalierolla 5–0. Vielä tylympi SoVo on ollut alkukauden kotiotteluissaan: Takana on nyt kolme kotipeliä ja niistä kolme voittoa maalierolla 15–0!
Tänään kotivoittojen putki saattaa joutua ainakin sunnuntaita pahemmin uhatuksi, kun SoVo pelaa pallokentän tekonurmella rästiottelun turkulaisen ÅCF:n kakkosjoukkuetta vastaan.
Seitsemästä ottelustaan kaksitoista pinnaa saalistanut somerolaisjoukkue lähtee illan peliin lohkonsa viitossijalta. Seitsemäntenä olevalla ÅCF/2:lla on takanaan yhtä monta ottelua ja niistä kymmenen pistettä.

Naisilta jäi vieraspeli väliin

Voiman naisille oli ottelukalenteriin merkitty viime lauantaiksi vierasottelu porilaisen Musan Salaman kakkosjoukkuetta vastaan.
Somerolaisjoukkueelle tuli kuitenkin ylikäymättömiä esteitä joukkueen kokoamisessa ja se joutui antamaan vastustajalle luovutusvoiton. Tilastoihin tämä SoVon kahdeksas peräkkäinen tappio tämän kauden Nelosessa vietiin porilaisten 3–0 voittona.
Luovutuksen jälkeen SoVo jatkaa pelejään ohjelman mukaisesti, eli se kohtaa heinäkuun 2. päivän kotiottelussa Raisio Futiksen kakkosjoukkueen.