Kulttuurigalleria avattiin Aarikalla ja Utriolla

0
Kaija Aarikan tuotannosta on tuotu esille avajaiskesänä pääasiassa esineitä ja koruja, jotka on tehty lasista ja messingistä.

Someron Kulttuurigalleria avasi ovensa. Gallerian suojelija Kaari Utrio muistutti avajaisissa, että kulttuuria ei ole ilman yleisöä.
Hän muisteli uransa alkuaikoja, jolloin kirjailijan ei ollut edes sopivaa puhua lukijoista. Mutta huomautti myös, että tarinankertojana hän olisi kirjoittanut, vaikka ei olisi uransa aikana saanut yhtään rahaa teoksistaan, mutta hän ei olisi kirjoittanut, ellei hänellä olisi ollut yhtään lukijaa.
Niinpä avajaisnauhan leikannut Utrio ja Someron Kulttuurin puheenjohtaja Olla-Riitta Mäkelä toivoivatkin sydämestään yleisön löytävän tiensä kulttuurigalleriaan.
Galleriassa on esillä tämän kesän muotoilija Kaija Aarikan suunnittelemia koruja ja esineitä. Avajaisissa olivat läsnä myös hänen kolme tytärtään Sarianna Partanen (s.1955), Pauliina Aarikka (s. 1959) ja Meliina Ruokonen (s. 1968), jotka ovat kaikki toimineet kiinteästi perheyrityksessä.
Esillä kulttuurigalleriassa on myös kirjailija Kaari Utrion tuotantoon liittyvää esineistöä ja kuvanveistäjä Seppo Mannisen veistoksia sekä kaupungin kokoelmissa olevia teoksia.
Samassa tilassa on myös Perinnehuone, jossa on sota-ajan esineistöä.
Kulttuurigalleria on avoinna elokuun loppuun saakka.

Kaari Utrion haastattelu sekä Pauliina Aarikan ja Sarianna Partasen haastattelut löytyvät Suvi-Somerosta, joka on luettavissa digilehtenä verkkosivullamme.