Lamminniemen päivähoitoryhmän jatkoon 100 000 euroa

0

Kaupunginvaltuusto myönsi lisämäärärahan päiväkotiryhmän jatkamista varten Lamminniemikodissa. Käyttötalousarvioon suunnattiin varhaiskasvatuksen tehtäväalueelle 90 000 euroa.

Tilahallinnon tehtäväalueelle myönnettiin lisäksi 10 000 euroa muihin kustannuksiin. Yhteissumma päiväkotiryhmää varten oli siten 100 000 euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi marraskuussa 2021 Lamminniemikodin ryhmän tilojen perustamisen. Sopimus oli heinäkuun loppuun asti 2022. Päiväkotiyksikkö on toiminut tiloissa tammikuusta lähtien ja tila on osoittautunut toimivaksi lasten varhaiskasvatuksen järjestämiseen.

Lasten hoitotarve ei ole vähentynyt ja tilan tarve Lamminniemestä on edelleen jatkuva. Tilahallinto on tehnyt uuden vuokrasopimuksen Kiinteistöosakeyhtiö Someron Lamminniemen kanssa. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Lakisääteinen varhaiskasvatuspaikka tulee myöntää perheelle jo 2 viikon kuluessa hausta, esimerkiksi äkillisen työllistymisen seurauksena, tai 4 kuukauden kuluessa hakuhetkestä, mikäli tarve ei ole äkillinen.