Lasten liikuntapuiston suunnitelma hyväksyttiin – Urheilukentän korjaus starttaa vihdoinkin

0
Lasten liikuntapuisto tulee vehreälle niitylle päiväkotien ja Joensuun koulun väliselle alueelle, kuvan etualalta aukevan kevyen liikenteen väylän vasemmalle puolelle. Sinne tulee lapsille muun muassa karuselli, ulkokuntoilu- ja fitness-alue. Suunnitelmat on toteutettu Viherteema Oy:n toimesta. Suunnittelussa on ollut mukana myös sivistystoimi.

Hintalappu liikennepuistosta 200 000 euroa

Tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan lasten uuden liikuntapuiston suunnitelmat. Liikuntapuiston sijoituspaikaksi tulee etelästä Leivonpesän ja Tuulihatun päiväkotien, sekä pohjoispuolelta Joensuun koulun välinen alue.

Lasten liikuntapuistoa varten on varattu investointisuunnitelmaan 200 000 euroa. Hanke on alusta asti edellyttänyt valtionavustusta, jonka suuruus olisi 30–50 prosenttia. Lisäksi hankkeeseen käytetään myös testamenttirahaa.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo, että valtionavustus on saatu viime viikolla, summaltaan 64 160 euroa. Se on 32,08 prosenttia kustannusarviosta.

– Suunnitelma menee nyt nähtäville ja lausunnolle myös vammaisneuvostolle. Rakentamisen aloitus on aikaisintaan syyskuussa ja valmistuminen ehkä noin ensi vuoden kesäkuussa.

Avustukset urheilukentälle, uimahallille

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä tuli urheilukentän 342 000 euron avustus. Summa on sama 30 prosenttia, mitä Somerolta haettiin. Kustannusarvio on 1.140 000 euroa.

Peruskorjaukselle on löytynyt tekijä ainoana tarjouksen jättäneenä. Helsinkiläisen Spesifix Oy:n tarjous oli kustannusarvion tuntumassa.

– Ensi viikolla lautakunta päättää urheilukentälle urakoitsijan. Tarkoitus on, että työt alkavat elokuun lopussa.

Uimahallin käyttövesiputkiston, lämmöntalteenoton kompressorin ja ikkunoiden uusiminen saivat valtionavustusta 36 300 euroa. Korjausten kokonaissumma on arviolta 121 000, jolloin avustuksen osuus on tasan haettu 30 prosenttia.

– Nämä korjaukset pyritään saamaan kesätauon aikana mahdolllisimman valmiiksi, Mäkinen arvioi.