Leffassa pitäisi osata käyttäytyä

0

Vanhemmat opettakaa lapsillenne, miten käyttäydytään elokuvateatterissa. Olin sunnuntaina 29.5. klo 17 näytöksessä katsomassa Top gun: Maverick – elokuvaa. Salissa oli takimmaisella penkkirivillä kaksi 10–12 -vuotiasta poikaa, jotka häiritsivät koko ajan muita katsojia. He kuiskivat äänekkäästi, vaihtoivat useita kertoja paikkaa salissa, koputtelivat ja kierittivät tyhjiä pullojaan, nostelivat käsiään, jolloin varjot näkyivät valkokankaalla. Kolme eri katsojaa kävi huomauttamassa heitä ja pyytämässä hiljaisuutta. Mikään ei auttanut.

Leffarauhaa!

Markus Virtasen kirjoitus Somero-lehdessä 31.5. kirvoitti muistiani. Helsingin ruotsalaisessa teatterissa esitettiin aikoinaan My fair lady -musikaali ruotsiksi tietysti. Päänäyttelijöinä Leif Wagner ja Liisa Tuomi. Liisan tempperamentti oli räiskyvää ja Leiffin hienostuneisuus hienoa. En kyllä kaikkea puhetta tajunnut, mutta esitys oli pelkällä näyttelemiselläkin ymmärrettävää. Musiikki ja laulut jäivät pitkään mielessäni soimaan. Somerolaiset näyttelijät voisivat tehdä My fair ladystä omanlaisensa temperamenttisen version.

Pirkko 84 v. Helsinki

Nimimerkki ”Kohta ex-mökkiläinen”: kaupunki ei lakkauta eikä perusta bussilinjoja. Niistä vastaa Ely-keskus. Harmi tosiaan, että tänne on niukasti yhteyksiä.

Pyöräilijä

Kuka sitten huolehtiikaan Rengastiellä nurmikkoalueista, onko niiden leikkaus pakko tehdä sunnuntaina pörinäkoneella. Mihin meni lepopäivän pyhittäminen? Se ei ainakaan pihapiirin asukkailta onnistunut.

Päivä pilalla

Somerolla näkyy olevan outoa käytöstä joidenkin ryhmien ylläpitäjillä, kun kannattavat kommentoijien solvaavia ja syyttäviä lausuntoja. Ottavat herneen sieraimeen, vaikka ylläpitäjät ei saisi osallistua kommentteihin.

Metalle seurantaan

Löysin kirpputorilta todella vanhan ja melko harvinaisen hyväkuntoisen Arabian lautasen. Ostin sen 150 eurolla ja myin sen myöhemmin 200 eurolla Espoossa. Somerolla kannattaa käydä muulloinkin. On mukava kesäkaupunki tanssilavoineen. ja hyviä kirpputorilöytöjä!

Onnenkantamoinen

Parkkiksesta häiriötä. Tyypillistä somerolaista touhua, haukut ennen kuin otat selville, onko lupaa vai ei. Mikset itse soittanut poliisille?

Meni pupu pöksyyn