Leväseuranta käynnistyi

0

Kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen leväseuranta on jälleen käynnistynyt. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla.
Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) Ely-keskuksen vakioseuranta koostuu 35 havaintopaikasta, joista 21 sijaitsee meri- ja 14 sisävesialueilla. Yksi virallinen havaintopaikka on myös Somerolla, Moronperän Painiolla. Asiantuntijan ylläpitämästä havaintopaikasta ei havaittu levää toissapäivänä.
Joka viikko vakiohavainnoitsijat arvioivat havaintopaikkojen sinilevätilanteen ja havainnot kootaan Ely-keskuksessa. Niiden pohjalta julkaistaan katsaus levätilanteesta.
Levähavainnot tallennetaan Järvi-Meriwiki -palveluun.
Mutta ”järvien tila” -talkoisiin voi ottaa osaa kuka tahansa meistä ja näin omalta osaltaan tiedottaa rantanautintojen turvallisuudesta. Vakiohavaintopaikkojen lisäksi Varsinais-Suomen Ely-keskus ottaa vastaan levähavaintoja ympäri Lounais-Suomea (p. 0295 022 530). Myös Järvi-Meriwikiin on mahdollista kirjata levähavaintoja muualtakin kuin vakiohavaintopaikoilta.