Liipola jännittää MM-kisapaikkaa

0
Henri Liipola (kuva Kari Eerikäinen)

Teksti Aulis Tiensuu

Oulussa juhannuksena pidetyissä yleisurheilun rankingkilpailuissa suomalaisurheilijoilla oli mahdollisuus varmistella kisapaikkoja Eugenen MM-kisoihin. Rankingpisteiden perusteella kisoihin pääsevät urheilijat selviävät keskiviikkoon mennessä.
Miesten moukarissa suomalaisten tasaista kamppailua kisapaikoista on käyty koko alkukesän ajan. Someron Esan Henri Liipola on pitänyt hallussaan kauden kärkitulosta 75,32, mutta kolmantena tilastoissa tuloksella 74,97 oleva Tuomas Seppänen on napsinut tärkeimmistä kilpailuista paremmat pisteet ja vahvisti niitä vielä voitollaan Oulun kilpailussa. Seppänen onkin jo varma MM-kisaedustaja ja voi aloittaa jo pakkaamaan Amerikan matkaa varten.
Aaron Kangas ja Liipola ovat kärkkyneet kisoihin kelpuutettavien 32 parhaan urheilijan joukkoon pääsemisestä. Ennen Oulun kilpailua Kangas oli 28. ja Liipola 33. eli yhden sijan ulkopuolella.
Seppäsen voittotulos Oulussa oli 73,79 ja hän heitti kilpailun neljä pisintä heittoa. Alkuvaikeuksien jälkeen Liipola nousi toiseksi heittäen viidennellään 72,46 ja nousi samalla tässä vaiheessa sisälle 32 joukkoon. Kangas oli kilpailun kolmas tuloksellaan 72,05.
– Pari päivää on nyt jännitettävä, miten tässä lopulta käy, kertoi Henri Liipola kilpailun jälkeen.
Liipola on ollut EM-kisoissa, mutta MM-kisat olisivat hänen uransa ensimmäiset. Mutta muidenkin osalta rankingparannuksia listalla on vielä viime hetkillä tullut. Paikan 32:n ulkopuolelta voi saada myös sillä, että joku edellä olevista jää kisoista pois.
Oulussa oli mukana myös Esan Johanna Witka, joka jatkoi tasaista esitystään ja heitti naisten moukarin B-kilpailussa toiseksi tuloksella 56,15.