Lions Club Somerolle tunnustuksia piirin vuosikokouksessa

0
Lions Club Someron palkitut Lions-piirin vuosijuhlassa M/S Glorylla. Vasemmalta Kimmo Raitanen, Jukka Tapio ja Eino Lindström.

Teksi Hannu Lehtonen, kuva Pia Maavirta

Tämänvuotinen Lions A-piirin vuosikokous ja vuosijuhla järjestettiin uudella M/S Viking Glorylla. Juhlassa jaettiin tunnustuksia ansioituneille leijonille ja klubeille. Someron lionsklubi sai peräti kolme kertaa astua estradille.
Vuodesta 1990 LC Someron jäsenenä ansiokkaasti erilaisissa tehtävissä ja aktiviteeteissa toiminut Eino Lindström lyötiin arvokkaassa seremoniassa Lions-ritariksi. Jukka Tapio, joka hänkin on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ollut mukana lionsjärjestön hyväntekeväisyystoiminnassa, sai puolestaan kansainvälisen lionsjärjestön säätiön myöntämän Melvin Jones -jäsenyyden.
Näiden henkilökohtaisten tunnustusten lisäksi klubi sai Arne Ritari -säätiön pöytästandaarin tunnustuksena toiminnastaan säätiön hyväksi. Pöytästandaarin vastaanotti klubin sihteeri Kimmo Raitanen.
Vuonna 1917 chicagolainen vakuutusmies Melvin Jones keräsi kokoon liikemiehiä eri puolilta Yhdysvaltoja perustamaan yhdistyksen , joka omistautuisi yhteiskunnan palvelemiseen. Tästä kehkeytyi sittemmin maailman suurin palvelujärjestö Lions Clubs International. Jukka Tapion saama tunnustus kantaa siis Lions-liikkeen perustajan nimeä.
Eino Lindströmin saama ritariarvo puolestaan on saanut nimensä Suomen lionismin kummin, kanadansuomalaisen liikemiehen Arne Ritarin mukaan. Hän oli aktiivinen Kanadan lionstoiminnassa, ja Suomen ensimmäinen lionsklubi perustettiin vuonna 1950 hänen myötävaikutuksellaan.
Ritariarvot myöntävä, vuonna 1986 perustettu Arne Ritari -säätiö jakaa apurahoja Suomen Lions-liiton jäsenklubien omille ja yhteisille piiri- tai liittotason hyväntekeväisyyttä palveleville aktiviteeteille sekä tukee muutenkin suomalaista lionstoimintaa. Varat apurahoihin ja tukemiseen säätiö kerää adressien myynnillä, lionsritarimaksuin, lahjoituksin ja testamentein.