Marjaana Sorokinista uusi hallintojohtaja

0
Marjaana Sorokin

Kaupunginhallitus valitsi yksimielisesti Someron uudeksi hallintojohtajaksi nykyisen perusturvajohtaja Marjaana Sorokinin .

Samassa kokouksessa hallitus hyväksyi nykyisen hallintojohtajan Hanna Saarnin eroilmoituksen. Saarni aloittaa työn Forssan hallintojohtajana. Hän lopettaa Somerolla heinäkuun lopussa.

Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa vuodenvaihteessa, on vielä avoinna milloin Sorokin aloittaa hallintojohtajana. Ulkopuolisen palkkaaminen näin lyhyeksi aikaa noin puoleksi vuodeksi ei ole kannattavaa.

Marjaana Sorokin, 42, on ollut kaksi vuotta Somerolla perusturvajohtajan virassa. Urheilun ystävät muistavat hänet lentopalloilijan urasta Somerolla ja myös Salossa.

Parhaillaan hänellä on valmistelun alla väitöskirja sosiaalityön alalta. Sorokin tekee väitöstutkimusta vaikeista lapsen tapaamisoikeusriidoista.

Varsinaisesti Somero ei siinä ole mukana, mutta Sorokinin mukaan käsiteltävät asiat koskevat sosiaalityötä ja sen haasteita, joiden kanssa Somerollakin työskennellään.

– Työn eteneminen on ollut hiukan tauolla kevään aikana työn kuormittavuudesta johtuen, mutta tarkoituksena on saada se edelleen valmiiksi, Sorokin kertoo.