Minne parkkeerata pihassa autonsa?

0
Kuka maksaa, ja mistä ja minne maksaa?

Someron uimahallin, monitoimitalon ja Kiiruun koulun parkkipaikalla autoilija näkee erikoismerkkien viidakon. Kaikkiaan pihassa on viidenlaisia parkkipaikkoja. On lisämerkejä ja vaatimuksia, joiden mukaan pitäisi käyttäytyä.

Saavutettavuuden kannalta ”parhailla paikoilla” uimahallin edessä on lämmityspaikkoja, joissa samassa tolpassa on tekstit ” Varattu” ja ” maksullinen” .

Erikseen on lisää autolämmityspistokkeilla varustettuja paikkoja, joissa lisäkyltti ” Varattu ”. Ilmeisesti joku saa ne jostakin varata, mutta ilman maksua.

Kolmatta P-tyyppiä pihassa edustavat ” Sähköauton latauspiste ” -kyltillä varustetut 8 autopaikkaa. Ne on tarkoitettu sähköautoille, joille virta maksaa. Edustus on eParking.f i -taholla, jota kautta sähköt pystyy applikaation avulla aktivoimaan .

Neljättä ja viidettä P-tyyppiä ovat joko inva-paikkoja tai tavallisia parkkipaikkoja. Niiden käyttö on selvää, mutta entä ne muut paikat?

– Ensiksi mainitut on varattu henkilökunnan autolämmityspaikoiksi. Paikat ovat siis maksullisia, tilakeskuksen päällikkö Markus Älli vastaa.

Varatut paikat vaatisivat lisäselvityksen aikatauluista. Nyt ne ovat varattu ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden, mikä ei liene tarkoitus.

– On mahdollisuus, että käytännöt rajoittavat parkkipaikkojen käyttöä. Varsinkin ulkopaikkakuntalaiselle saattaa olla hankalaa, kun varattuja on äkkiä katsoen piha täynnä. Monet asiakkaat tulevat illalla, mutta eivät uskalla merkittyjä paikkoja käyttää, Markus Älli myöntää.