MLL:n kesäpuistossa nyt myös

0
- Meidän kanssa pääsee leikkimään ja pelaamaan, Jade Lehtonen, Iida Heinäsmäki ja Helmiina Mettovaara vakuuttavat.

Kesän uutuus on mahdollisuus päästä sateella sisätiloihin

MLL:n Someron paikallisyhdistyksen kesäpuistotoiminta kansainvälistyy. Someron uudet lapset Ukrainasta ovat kutsuttu mukaan suosittuun toimintaan.

Kesäpuisto järjestetään jälleen Kirkonmäen koulun viereisessä leikkipuistossa. Se on tänä vuonna avoinna 6. kesäkuuta – 1. heinäkuuta, joka arkipäivä kello 9–14. Puisto on tarkoitettu 3–12 -vuotiaille.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Virtanen kertoo kesäpuiston olevan todella suosittu. Viime kesänä osanottajalistaan kertyi noin 150 lasta. Heistä moni kävi monia kertoja.

Kesäpuisto on ollut hyvin tykätty, sillä sieltä saa seuraa, toimintaa, ulkoilmaa ja kavereita. Vilkkaimpina päivinä ”leikkarilla” ja koulun kentällä on useita kymmeniä osanottajia.

Jo viime kesänä mukana olleet, niin sanotut ”vanhat puistotädit” Jade Lehtonen , 16, ja Iida Heinäsmäki , 17, kertovat odottavansa innokkaasti alkavaa kesää. Puistoon pääsevien ikähaitari on 3 – 12 vuotta. Se antaa virikettä myös ohjaajille.

Ei ihme, että hakemuksia tulee MLL:lle paljon. Ohjaajaksi pääsy on tavoiteltu asia kesässä. Kaikkiaan heitä on nyt tulossa viisi. Viime vuonna oli neljä ja kaikille riitti töitä. Aina juhannukseen asti, minkä jälkeen ryhmien koot pienenevät ihmisten lomailumenemisten vuoksi.

Helmiina Mettovaara on uusi työntekijä, ja Juuda Mäntymaa saatiin mukaan yhdeksi pojaksi. Aleksandra Topchii tulee mukaan ukrainalaisia varten, sillä ukrainan ja venäjän kieltä osaavana hän osaa ohjata tulijoita.

”Konkaripuolen” Jade Lehtonen piti viime kesästä kivana, että sai olla lasten kanssa, eikä tarvinnut esimerkiksi hyllytellä tavaroita kaupan kesätyöntekijänä. Sai leikkiä. Heinäkuuksi hän on menossa 4H:lle tekemään aika lailla samaa työtä. Siellä hän oli viime vuonnakin.

Sateet eivät pelota varsinkaan tänä kesänä. Paikallisyhdistys sai tälle kesälle luvan ensimmäistä kertaa Kirkonmäen koulun liikuntasaliin. Siellä on huonoilla ilmoilla tilaa leikkiä sisäleikkejä ja pelata. Koulun liikuntavälineitä on saatu jo ennen lainaksi. On myös hiekkaleluja.

Iida Heinäsmäki kertoi hakeneensa kesäpuiston työntekijäksi, koska oli hakenut jo aikaisemminkin. Korona peruutti puiston tuolloin. Viime kesänä hän siis pääsi, kuten tänäkin vuonna.

Heinäsmäki tykkää olla lasten kanssa ja liikkua, mieluummin kuin ”köröttää jossain sisällä paikallaan”. Kaikki liikunta käy, mutta pelaaminen ja joukkuejutut ovat ykkösenä. Kesätyön jälkeen hän lähtee poikaystävänsä kanssa lomalle Belgiaan.

Helmiina Mettovaara, 15, kertoo hakeneensa MLL:lle jo viime vuonna, mutta ei päässyt, joten meni ”harjoittelemaan” lisää 4H:lle. Hän haki kesäpuistoon, koska oli ollut siellä mukana jo pienenä. Hän halusi lisää, oli ollut tosi kivaa. Partiossa Mettovaara on ollut pienten lasten ohjaaja.

MLL:n ”leirityksen” jälkeen Mettovaara lähtee viikoksi lastenleirin isoseksi Lappiin, minkä jälkeen on musiikkiteatteria. Viimeisellä viikolla hän muuttaa; ja kesä on täysi.

– Omat eväät ovat tärkeät. Tämän kesän uutuus sadesään salimahdollisuuden lisäksi on lapsille joka päivä tarjottava pillimehu ja välipalakeksi, Heidi Virtanen muistuttaa.

Marika Nieminen on Virtasen pari hoitamaan yhdistyksen taholta käytännön juttuja, kertaamaan ohjaajien kuulumisia, tai tuomaan asioita, jos jokin on loppu.

– Asiat hoituvat usein omia lapsia tänne tuodessa samassa, Marika Nieminen tuumaa.

Viime vuonna sekaan sopi vain yksi sadepäivä. Samaa toivotaan tällekin kesälle!