Otto Nieminen siirtyy Tanskaan

0
Otto Nieminen Somerolla.

Teksti Juha Laakso, kuva Timo Kalenius

Somerolaishyökkääjä Otto Nieminen jatkaa jääkiekon ammattilaisuraansa tulevalla kaudella Tanskan pääsarjassa. Niemisen uusi seura on Odense Bulldogs, joka päättyneellä kaudella sijoittui Tanskan mestaruusliigassa kolmanneksi.
Seuran verkkosivulla Bulldogsin päävalmentaja Paul Thompson perustelee Niemisen hankintaa:
– Hän on vahva ja luisteluvoimainen kahden suunnan hyökkääjä, joka osoitti hyökkäystaitonsa viime kaudella Slovakian liigassa, Thompson toteaa ja kehuu vielä erityisesti tulokkaan asennetta ja työteliäisyyttä jäällä.
Suomen liiga- ja mestiskausien jälkeen Someron Pallon kasvatti siirtyi viime syksynä Slovakian pääsarjaan ja nousi Spisska Nova Ves HK:n tehopelaajaksi.
Nyt Nieminen, 26, on siis aloittamassa toista ulkomaanpestiään jääkiekkotasoaan viime vuosina nostaneessa Tanskassa. Päättyneellä kaudella Tanska sijoittui olympialaisten kiekkoturnauksessa seitsemänneksi ja maailmanmestaruuskisoissa se oli yhdeksäs. Lajin parhaalla näköalapaikalla, Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:ssä, moni tanskalaispelaaja on jo noussut seurojensa ja jopa koko sarjan eliittiin.
Slovakiassa Nieminen asui Salon kokoluokkaa olevassa Spisska Nova Vesin kaupungissa ja nyt hänellä on edessään muutto suurin piirtein Turun kokoiseen, Tanskan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Odenseen.