Moite ja vastaus parkkiksen automiitistä

0
Luvattomia automiitinkejä on ollut Somerolla useampanakin vuotena. Kuva on K-kaupan turvakamerasta.

Kiitokset kauppiaalle, kun viime lauantaina annoit laajan parkkialueesi muualta tulleiden cruisailioiden iltakäyttöön. Me nukahtamisvaivaiset kiitämme ohjelmasta, jytinästä, renkaiden kirskunnasta, pommien paukkeesta ja muusta hulinasta, nukkumattia odotellessa.
Aamulla herätessämme kiitoksemme kohdistuu pihamme muutoksiin: ureapitoisia läiskeitä talomme seinäpinnoilla, ja se tuoksu vei ajatukset 70-luvun alkuun ulkohuusin nurkille.
Kiitos tupakantumpeista asvalttipihassa, etenkin niitä ympäröivistä räkäklimpeistä olemme otettuja, myös alumiinitölkit ihastuttivat nurmiamme. Meidän ostovolyymimme kaupan kasavirrassa on mitätön, siksi ihmettelemme tätä jo toista kesää kohdalle osuvaa näinkin suurta huomiota.
Olemme olleet yhteydessä asiasta jo viime kesänä edustajamme kautta.
Jos trendi jatkuu, meidän pitää ottaa selvää myös ryhmän ylemmältä taholta, olemmeko tällaisen huomion arvoisia ja kiittää tai voivotella heitä heidän kiusaamisvapaavyöhyke kampanjansa ”onnistumisesta vai epäonnistumisesta”?

Skeptikko

 

Vastauksena edelliseen:

Parkkialueelle kokoontuneilla autoharrastajilla ei ollut minkäänlaista lupaa alueella oleskeluun. Soitin paikalle poliisit, niin kuin viime vuonnakin. Nyt asia otettiin vakavasti ja paikalle lähetettiin kaksi poliisiautoa sekä poliisimoottoripyörä.
En ole antanut lupaa kokoontumisille, koska niistä eivät pidä sen paremmin asiakkaat kuin lähistön asukkaatkaan, ja lisäksi ne aiheuttavat vaaratilanteita ja melua.
Esimerkiksi viime vuonna kokoontumisen vuoksi meni pilalle aivan uusi asvaltti, kun renkaita vingutettiin.
Pyydän nöyrimmin anteeksi parkkialueella tapahtuneen toiminnan aiheuttamaa häiriötä. Paljon on haitan poistamiseksi jo tehty työtä, mutta lisää on tehtävä.
Olen harkinnut esimerkiksi Härkätien ja Kuisman välisen kulkuväylän sulkemista kokonaan, koska jalankulkijoille voi aiheutua vaaraa, kun autoilla tullaan piha-alueelta Joensuuntiellä melko kovillakin nopeuksilla.
Yksi harkinnassa oleva vaihtoehto on myös alueen aitaaminen.

Mika Pukkila
kauppias
K-Supermarket Härkätie