Puutarhatapahtumassa kaksi somerolaiskohdetta

0
Ilolan puutarha.

Avoimet puutarhat on kerran kesässä järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma, jolloin kaikki siihen osallistuvat puutarhat ovat avoinna vierailijoille. Tänä vuonna teemapäivä järjestetään 7.8. Puutarhansa voi ilmoittaa mukaan 19.6. saakka.
Tähän mennessä mukaan on ilmoitettu kaksi somerolaispuutarhaa.
Hepolan salainen puutarha Heikintiellä on 1950-luvun rapatun talon ympärillä olevalla 1000 neliön tontilla korkean aidan takana. Jutta Varjus kuvailee, että puutarha on 15 vuoden aikana muuttunut kivenpyörityksellä ja lapiokaivuulla monen eri ”huoneen” tilaksi.
– Meillä on sorapiha lavapuutarhoineen, luonnonmukainen pöpelikkö ötököille ja linnuille, hoidetummat kukkapenkit, joissa raparperit ja pionit viihtyvät yhdessä sekä pieni nurmikenttä. Oleskelun kruunaavat puuterassit sekä liuskekivilaatoitus. Pihallamme viihtyy sekä perhe että berninpaimenkoira Doris.

Ilolan puutarhaa ylläpitää Toivosen pariskunta.

Usein aiemminkin mukana ollut Ilolan puutarhatila sijaitsee Kerkolassa Nummijärven läheisyydessä.
– Täällä kasvatetaan hiekka-multamaassa monivuotisia kasveja ja joitakin hyötykasveja, kuten perunaa, myyntiin Salon torille. Nähtävillä on paljon erilaisia istutusryhmiä sekä jalopuita. Meillä on mahdollisuus tutustua myös metsäpuutarhaan ja omenatarhaan, kuvailevat omistajat Keijo ja Raija Toivonen.

Ilolan puutarha.