Somerolaisosaamisen huikea esiinmarssi

0
Kivimeijerissä on esillä tänä kesänä teoksia muun muassa Pilvari Pirtolalta (vas.), Antti Laitiselta, Hanna Saarikoskelta, Antero Kareelta, Anna-Kaisa Ant-Wuoriselta, Pirjo Lautiaiselta, Marika Jenseniltä, Anne Turkulaiselta, Nora Paakkaselta, Keanne van de Kreekeltä, Pekka Ervamaalta, Heikki Paakkaselta ja Seppo Manniselta. Taiteilijoiden joukossa on Tommi Toijan hahmoja ja taustalla Antero Kareen värikäs reliefi sekä Heikki Paakkasen grafiikkaa.

Kivimeijerissä avataan viikonloppuna melkoinen kattaus somerolaista osaamista. Viimeisten 5–10 vuoden sisällä Somerolle on muuttanut todella paljon huikeita kuvataiteilijoita jo täällä asuneiden lisäksi. Kivimeijerissä heistä esittäytyy nyt 15.
– Meillä on täällä ollut tapana esitellä aina Suomen parhaita tekijöitä. Ja tässähän parhaat nyt ovat, kiteytti talon isäntä Antero Kare taiteilijoiden keskellä seistessään.
Hänen mukaansa tosin enemmänkin tekijöitä olisi paikkakunnalta löytynyt.
– Ainakin 25 ja enemmänkin.
Nyt nähtävissä teoksissa on taiteilijoiden vanhempaa tuotantoa, mutta paljon myös juuri tähän näyttelyyn ja tähän tilaan tehtyä sekä Somerolla ennen näkemätöntä taidetta.

Go Somero Go Go -yhteisnäyttely Someron Kivimeijerissä 18.6.–14.8.