Someron monipuolinen matkailutarjonta ällistyttää

0

Ihastus ja hämmästys ovat olleet päällimmäisiä tunteita toimittajilla ja matkabloggaajilla, jotka ovat vierailleet Somerolla tutustumassa Someron matkailutarjontaan.
Matkabloggaajaryhmän ohjelma kesäkuun alussa alkoi tutustumisella Majatalo Myötätuulen Norsukahvilaan, josta siirryttiin ihmettelemään Taidekeskus Kivimeijeriin rakentuvaa huikeaa taidenäyttelyä.
Pientä info- ja elämysähkyä oli havaittavissa jo kolmannessa kohteessa, kesäkuussa avatussa Kulttuurigalleriassa, jonka pysyvä näyttely Kaija Aarikan tuotannosta on paitsi erittäin tyylikäs ja tasokas myös laajuudessaan ainoa laatuaan Suomessa.
Kokemuksia sulateltiin niin Jussin baarin lounaalla kuin Häntälän notkojen häkellyttävissä maisemissa.
Illalla Härkälän kartanokierroksella aistittavissa oli todellista hämmennystä; voiko tämä edes olla totta; etenkin Kiina- ja Japanikokoelmien aarteet häkellyttivät dinosauruksen munineen ja samuraihaarniskoineen. Seuraavaksi lähin paikka samuraihaarniskoihin tutustumiseen löytyy Lontoosta.
Kun kartanokierroksen lopuksi seistiin katsomassa 1940-luvulta peräisin olevaa viimeistä Suomessa (Petsamossa) ammuttua jääkarhua olivat kymmenissä maissa matkustaneiden matkabloggaajien silmät selällään epäuskosta.
Seuraavana päivänä ryhmä tutustui vielä Muotiputiikki Helmeen, jossa halukkaat pukeutuivat kellomekkoihin ja tekivät kierroksen Anita Hallapellon vaaleanpunaisella Cadillacilla. Myös laadukkaita sisustus- ja lahjatavaroita myyvä Pellavaenkeli herätti ihastusta, samoin Somerniemen kesätori. Ryhmä ehti vielä seikkailla Sisumetsän seikkailupuiston köysiradalla ja kahvitella Badding-kioskilla sekä pyörähtää talkoilla kuunnostetussa Somerjoen perheen kotitalossa.
Someron tarjonta ei suinkaan rajoitu tähän, mutta kaikkea ei kahteen päivään mahdu edes tehokkaalla organisoinnilla.
Moni median edustaja on kertonut, ettei ole ennen Someron matkaa osannut sijoittaa Someroa kartalle ja on sekoittanut Someron muihin S-kirjaimella alkaviin pikkukaupunkeihin. Tunnetuimmat Someron matkakohteet tuntuvat olevan Badding-kioski sekä Muotiputiikki Helmi.
Paljon työtä on vielä tehtävänä, että saadaan ainutlaatuinen Somero suomalaisten kotimaanmatkailijoiden mielen kartalle matkakohteeksi, josta riittää ammennettavaa useammallakin reissulla eri vuodenaikoina.
Elinvoimainen monipuolinen Somero on jokaisen somerolaisen ja osa-aikasomerolaisen etu. Ruoho ei aina ole vihreämpää aidan toisella puolen; ikimuistoisin lahja, huikein lomaelämys, sykähdyttävin kulttuurikokemus ja maukkain burgeri saattaa hyvinkin lymyillä lähellä, Someron sydämessä.
Somero ja somerolaiset yritykset tarvitsevat matkailijoiden lisäksi myös paikkakuntalaisten täyden tuen.
Kuinka hyvin Sinä, lukija, tunnet Someron monipuolisen matkailu- ja kulttuuritarjonnan?

Päivi Arvonen
journalisti, valokuvaaja, viestinnän ammattilainen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän