Sopalaiset Power Cupin pyörteissä Kauhavalla

0
Kaksi joukkueellista SoPan D-tyttöjä Power Cupin yhteispotretissa.

Teksti Juha Laakso

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus, suomalainen Power Cup, järjestettiin jo 37. kerran. Tapahtumapaikkana oli tällä kertaa eteläpohjalainen Kauhava.
Viime vuonna ”poweri” järjestettiin Salossa ja edellinen kesä jäi tapahtuman osalta kokonaan väliin, joten somerolaisjunioritkin pääsivät taas pitkästä aikaa kohtuullisen pitkälle kesäturnausreissulle.
Someron Pallon edustajat aloittivat neljän päivän matkansa yhteiskuljetuksella. Mukana oli neljä joukkueellista, eli runsaat kolmekymmentä pelaajaa, kymmenkunta valmentajaa ja huoltajaa. Paikan päälle saapui kannustusjoukoiksi myös pelaajien vanhempia ja sisaruksia.
Somerolaisten majoitustilat olivat Kauhavan lentosotakoulun liikuntasalissa, mistä pelipaikalle oli matkaa yli kaksikymmentä kilometriä. Pelialue sijaitsi PowerPark -huvipuiston läheisyydessä ja turnauspassiin sisältynyt huvipuistoilta oli, luonnollisesti, yksi reissun kohokohdista.
Ensimmäisen pelipäivän sade teki kentistä mutaisia, mutta jatkossa kelit olivat lentopallon pelaamiselle suosiollisempia. Omien peliensä ohessa pelaajat hoitelivat perinteisen Power Cup -käytännön mukaisesti myös erotuomaritehtäviä.
Yhteistyö SoPan joukkueiden, pelaajien ja taustajoukkojen kesken sujui läpi turnauksen hienosti ja aina tilaisuuden tullen lepovuorossa olleet joukkueet kävivät kannustamassa seurakavereitaan kenttien laidalla.
”Kokonaisuudessaan onnistunut reissu: Ikimuistoisia hetkiä, loistavaa yhteishenkeä, iloista kannustusta ja hurjia tuuletuksia!” sopalaisten joukko kommentoi tunnelmiaan sunnuntain paluuatkalle lähdettäessä.
Ensi vuonna Power Cup järjestetään Imatralla.

SoPan joukkueiden sijoitukset vuoden 2022
Power Cupissa:
B-tytöt/supersarja 20./24 joukkuetta
C-tytöt/tsemppisarja 22./89
D-tytöt/supersarja: 16./58 (SoPa ”Keltaiset”) ja 42./58 (SoPa ”Mustat”)

Säätilan ja samalla peliolosuhteiden vaihtelut kuuluvat Power Cup –tapahtuman luonteeseen. SoPan B-tytöillekin kuravellipelit tulivat tutuiksi.